Aksaray'da araç sayısı 135 bin 884'e ulaştı! Trafik sorununa yeni önlemler yolda

Aksaray

"AKSARAY'DA ARAÇ SAYISI HIZLA ARTMAYA DEVAM EDİYOR"

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kasım 2021 ölçeğinde Aksaray il trafiğine kayıtlı motorlu kara taşıt verilerini paylaştı. Buna göre Aksaray’da toplam araç sayısı 135 bin 884’e ulaştı. Aksaray Belediyesi, bu artışa bağlı olarak şehir merkezinde trafik yoğunluğunu önleyici tedbirler alarak şehir içi trafiğinde kalıcı çözümler üretiyor.

Aksaray Belediyesi, her yıl belirli oranda artan araç sayısına bağlı olarak şehir merkezi ve trafiğin en yoğun olduğu güzergâhlarda ulaşımı kolaylaştıran yeni düzenlemelerle trafiği rahatlatıyor. Özellikle trafiğin çözümü için teknolojik imkânlardan faydalanan Aksaray Belediyesi yoğun kavşak ve güzergâhlarda akıllı sinyalizasyon sistemlerini hayata geçiriyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in hayata geçirdiği Kentsel Dönüşüm, şehir merkezinde yeni oto park projeleri, akıllı kavşak, akıllı sinyalizasyon sistemi, belediye hizmet binasının taşınması ile trafik yoğunluğunun azaltılması öngörülüyor.

 

Başkan Dinçer, kentlerin nüfus artışına paralel olarak artan araç sayıları, kent içi ulaşım yöntemlerine yönelik arayışları da beraberinde getirdiğini söyledi. Aksaray’da sürdürebilir kent ulaşımı sağlamak adına şehir merkezinde ihtiyaç olan noktalara yeni oto parklar kazandırıldığını sözlerine ekleyen Başkan Dinçer, son olarak Selçuklu Külliyesi projesine entegre edilen oto park projesini işaret etti.

 

Başkan Dinçer, Hamidiye Mahallesinde devam eden Kentsel Dönüşüm projesinin alt ve üst yapısıyla bir bütün olarak değerlendirildiğinde kent içi ulaşımın da bir parçası olduğunu sözlerine ekledi.

 

Ayrıca Hürriyet ve İstiklal Mahallesinin, Hacılar Harmanı Mahallesine bağlantısı sağlanan 6.5 kilometre uzunluğunda, 50 metre genişliğinde yeni bulvar çalışmasının şehrin ulaşımında önemli bir alternatif güzergâh olduğunu ifade eden Başkan Dinçer, bu yol aksının şehir trafiği yoğunluğunu önemli derecede azaltacağını bildirdi.

 

Şehir merkezinde uzun süre hizmet veren ve bina ömrünü tamamlamış Belediye Hizmet binasının Hacılar Harmanı Mahallesinde hayata geçen Yeni Belediye Hizmet Binası projesiyle daha işlevsel olacağını ifade eden Başkan Dinçer, “Mevcutta bulunan Belediye hizmet binasının taşınması şehrimizin vizyonu açısında birçok avantajı beraberinde getirecek. Vatandaşlarımıza daha iyi şartlarda hizmet etmenin yanı sıra en çok şehir merkezinde yoğunluğunu şehir farklı bölgelerine aktarmak suretiyle şehir merkezinde yoğunluğunu azaltılmasını öngörüyoruz” şeklinde konuştu.

 

Ulaşımda sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde ulaşıma ayrılan kaynakların her yıl artırıldığına dikkat çeken Başkan Dinçer, “Şehrimiz sınırlarında sağlıklı bir ulaşım ağı olması için “Kentsel Ulaşım Planları” başlığı altında birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Şehrimizde kaliteli ve sorunsuz ulaşım için akıllı kavşak ve sinyalizasyon sistemleri çözümleri ve trafik yönetim uygulamaları ile şehrimizde oluşabilecek trafik yoğunluklarının önüne geçiyoruz.” ifadelerini kullandı.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri