Aksaray'da berber ve kuaförler maske,eldiven ve dezenfektan desteği istiyor

Aksaray

Koronavirüs (Covid-19) salgınının halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda İçişleri Bakanlığı Genelgesi  ile berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför vb. iş yerlerinin faaliyetleri 21.03.2020 tarihi saat 18.00 itibariyle geçici süreliğine durdurulmuştu.


Gelinen noktada kaydedilen olumlu gelişmeler ile Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda berber, kuaför, güzellik salonu/merkezi vb. işyerlerinin faaliyetlerinin kısıtlanmasına yönelik tedbirler 04.05.2020 Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde değerlendirilmiş, berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför vb. iş yerlerinin, Koronavirüs salgının etkileri gözetilerek belirlenecek kurallara uyulması kaydıyla 11.05.2020 tarihinde faaliyete geçebileceklerine ilişkin karar alındı.

Ekonomik yönden etkilendiklerini ve zor günler geçirdiklerini ifade eden Aksaray berber ve kuaför esnafı,Aksaray Belediyesi'nden maske,eldiven ve dezenfektan desteği istiyor.

Esnaflar”Sektör olarak biz berber ve kuaförlerin yaklaşık 51 günden bu yana işyerlerimiz kapalı.Bu süreç bizleri hazırlıksız yakaladığı için ciddi anlamda zorluk çekmeye başladık. Nihayet yeniden salonlarımız açılacak ancak hijyen kurallarına uyabilmemiz açısından hijyen ürünleri alınması gerekiyor.İşyerlerinin dezenfekte edilmesi,maske ve eldiven ürünleri bizler için çok maliyetli.Bu zor günümüzde Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer'den destek bekliyoruz.Belediye olarak maske,eldiven ve dezenfektan ürünleri ihtiyacımızın karşılanması bizleri çok mutlu edecektir"dediler.

 



Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri