28.6° / 13.8°

Aksaray'da cam kemik hastası memur, engelleri görev yaptığı okulda aştı

Cam kemik hastası memur, engelleri görev yaptığı okulda aştı

Aksaray
Tarih: 02.01.2025 17:52 Güncelleme: 02.01.2025 17:52

Aksaray'da  doğuştan cam kemik hastalığı olan ve yüzde 90 engelli bulunan Rıdvan Ünal (35), 10 yıl önce memur olarak atandığı okulda hem engelleri aştı hem de engellilere olan bakış açısını değiştirdi. Ünal, "Engellilerin yapacağından daha fazlasını yapmaya çalışıyorum" dedi. Aksaray'da yaşayan Rıdvan Ünal, cam kemik hastalığı (Osteogenesis Imperfekta) ile dünyaya geldi. Ünal, sağlık sorunlarına rağmen hayata tutundu. 2014 yılında liseden mezun olan Ünal, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) girerek 23 Nisan İlkokulu'na memur olarak atandı. Yüzde 90 engelli olan Ünal, bu süre içerisinde Tekerlekli Sandalye Basketbol 2'nci Ligi takımlarından Aksaray Belediyespor'da da oynamaya başladı.  '10 YILDIR OKULDA HİZMET VERİYORUM'Rıdvan Ünal, "Liseyi bitirince EKPSS sınavına girerek 23 Nisan İlkokulu'na atandım ve 10 yıldır görev yapıyorum. Bunun yanında bedensel engelli takımında basketbol oynuyorum. Engellilerin yapacağından daha fazlasını yapmaya çalışıyorum. Doğuştan cam kemik hastasıyım. 1,5 yaşımda hastalığım daha da nüksetmiş. 6 yaşından 13 yaşına kadar bacağımda kırıklar ve yaralanmalar oldu. 13 yaşından bu yana tekerlekli sandalye kullanıyorum. 10 yıldır okulda hizmet veriyorum" dedi.

 

'ÖĞRENCİLERİN ENGELLİLERE BAKIŞ AÇISI DEĞİŞTİ'

 

Ünal, "Akraba evliliğinden, bizim ailede böyle bir şey çıktı. Okula ilk atandığımda öğretmen, idareci ve öğrencilerde, o zamanlar, engellilere bakış açışı normal olmuyor. Daha sonra içlerine girdiğimiz zaman, bilgilerimi ve yapabileceklerimi sunduğum zaman, onlar gibi bir insan olduğumu fark ettiler. Teknoloji ile aram iyi olduğu için öğretmen, idareci ve öğrencilere; herkese yardımcı olmaya çalışıyorum. Öğrencilerin engellilere bakış açısı değişti. Okulumdan çok memnunum. İdarecilerim de bana yeni bir çalışma odası yaptıkları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

'OKULUMUZUN ELİ VE AYAĞI OLDU'

 

Okul müdürü Recep Celen ise "Öğrencilerin Rıdvan ağabeyi, bizim de mesai arkadaşımız. Okulumuzun eli ve ayağı oldu. Özelikle teknolojik konularda kendisini çok iyi yetiştirmiş. Bizlere bu konuda yardımcı oluyor. Hem bizlerle hem de öğrencilerin işleri ile ilgileniyor. Kendisiyle barışık birisi. Yeter ki gönüller engelli olmasın. Bizde kendisine yeni bir çalışma ofisi düzenledik" dedi. 

 

  • BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
3 motosiklet ve otomobilin karıştığı kaza kask kamerasında
Yolcu treni, sürücüsünün raylara bırakıp kaçtığı otomobile çarptı
Ordu’da şüpheli ölüm soruşturmasında 1 kişi tutuklandı
ABD - Türkiye / Ek fotoğraflar
İstanbul - Avcılar'da 6 katlı binada kısmi çökme; çevresindeki binalar tahliy...
Hatay'da motosiklet ile otomobilin çarpıştığı kaza kamerada; 1 ölü, 1 yaralı
Hafif ticari araç yol ayrımındaki bariyere çarptı; 2 yaralı
Bursa'da bıçaklı kavga: 2 yaralı
ABD - Türkiye maçı için Amerika kıtasındaki Türkler maça akın etti
Edirne’de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 ölü
Fenerbahçe Beko - Bahçeşehir Koleji: 91-89
Konya'da motosiklet devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Aydın’da rüşvet alan gassal tutuklandı
İstanbul - İş insanı Asım Kibar hayatını kaybetti
Aydın'da iki otomobilin çarpıştığı kaza kamerada: 5 yaralı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Fenerbahçe Beko - Bahçeşehir Koleji: 91-89

Konya'da motosiklet devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Aydın’da rüşvet alan gassal tutuklandı

İstanbul - İş insanı Asım Kibar hayatını kaybetti

Aydın'da iki otomobilin çarpıştığı kaza kamerada: 5 yaralı

ABD - Türkiye / Fotoğraflar

Aydın'da iki otomobilin çarpıştığı kaza kamerada: 5 yaralı / Ek fotoğraflar

Sivas'ta minibüs nehir yatağına düştü: 4 yaralı

İskeleden denize atlayan Abdulhamit boğuldu, onu kurtarmak isteyen kişi son anda kurtarı...

İstanbul - Ataşehir’de Pitbull'un 7 yaşındaki çocuğa saldırdığı anlar kamerada: 2 şüphel...

Siirt’te düğün salonunda 1 kişinin öldüğü silahlı saldırı anı kamerada

Kayıp ortaokul öğrencisi Burak'ı 94 kişilik ekip arıyor (6)

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in annesi vefat etti

Tarlada selfi yaparken üzerinde kene olduğu fark etti

Fransa Açık'ta şampiyon Coco Gauff

Kayıp ortaokul öğrencisi Burak’ı 94 kişilik ekip arıyor (5)

Cadde ortasında başından vurularak öldürüldü

Altyapı çalışmasında 1500 yıllık mozaik bulundu

İstanbul - Bayramın ikinci gününde Adalar'a ziyaretçi akını

Ağaçta iki gün mahsur kalan kedi yavrusunu itfaiye ekipleri kurtardı

İzmir’de balonlar kanser tedavisi gören çocuklar için uçturuldu