Aksaray’da camiler çocukların yaşam merkezi haline geliyor

Aksaray’da camiler çocukların yaşam merkezi haline geliyor

Aksaray’da camiler çocukların yaşam merkezi haline geliyor

Aksaray’da camiler çocukların yaşam merkezi haline geliyor
 

Çocuklar birçok etkinliğin yapıldığı camilere koşarak gidiyor
 

 

Aksaray Valiliği himayesinde;  İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan proje ile 4-6 yaş Kuran kurslarında milli ve manevi değerler eğitimi, masal anlatımı, geleneksel oyunlar ve sportif faaliyetlerle çocuklara farklı bir ortam hazırlandı.  
 

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu uygulamaya konulan proje kapsamında 4-6 yaş kuran kursunda çocuklarla bir araya geldi. eğitim ve etkinlik yapılan sınıfları ziyaret eden Vali Aydoğdu, masal anlatımı, geleneksel oyunlar ve sportif faaliyetlerin yapıldığı Siteler Caminde çocuklarla buluştu.  
 

 

Camilerin ibadet yeri olması yanısıra, özellikle çocuklar için bir yaşam merkezi haline gelmesi gerektiğini ifade eden Vali Aydoğdu, çocukların camilere çekilmesi, din eğitiminin yanı sıra milli ve manevi değerlerin aktarılması konusunda da en etkin merkezlerden olmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.  
 

 

Vali Aydoğdu: ‘Zamanın ruhunu yakalamadan ve çocukların kalbini kazanmadan geleceğimizi inşa edemeyiz”
 

4-6 yaş grubu çocuklar ve diğer üst yaşlardaki çocuklara verilecek eğitimlerde yeni bir metodolojinin ortaya konulmasının önemini ifade eden Vali Aydoğdu; “Bu kapsamda Aksaray’da model olacak bir projeyi başlattık. Zamanın ruhunu yakalamadan ve çocukların kalbini kazanmadan geleceğimizi inşa edemeyiz. Çocuklarımızın öğrenirken eğlenmesi ve öğrendiklerini ileriki yaşamlarına tatbik etmesini önemsiyoruz. Bu manada Yaz Kuran Kurslarında yeni bir eğitim modeli başlattık. Milli, manevi ve ahlaki değerlerimizi çocuklarımıza öğretirken geleneksel oyunlarımızı ve masallarımızı da anlatıp öğretiyor, sosyal ve sportif faaliyetlerle ruh gelişimlerinin yanı sıra bedensel gelişimlerini de destekliyoruz”
 

Aksaray’da uygulamaya geçirilen projenin yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Vali Aydoğdu; “Müftülüğümüz, milli eğitim, Gençlik ve Spor personelimizin özverili ve samimi çabalarıyla çocuklarımızın gönül iklimlerine zamanın ruhunu nakşediyoruz. Bu modelin başarılı olacağına inanıyoruz.’ dedi.
 

Vali Aydoğdu beraberinde Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız ve Müftü Vekili Mahmut Çelikoğlu ile 4-6 Yaş Kuran Kursu ziyaretinin ardından Siteler Caminde çocuklar ve gençlerle buluştu. Çocuklarla bir süre sohbet ederek etkinliklerine katılan Vali Aydoğdu; “Çocuklarımızın yüzündeki mutluluk bize her şeyi anlatıyor. Başta ailelerimiz olmak üzere bu projeye destek olan herkese teşekkür ediyorum”  
 


 



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri