28.2° / 13.5°

Aksaray'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Aksaray | Aksaray haber | aksarayhaber68 |Aksaray son dakika | Aksaray haberleri |Son Dakika Aksaray Haberleri | gazete |Aksaray yerel haber | Haber Aksaray

Aksaray
Tarih: 08.10.2021 10:52

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu: “Zamanın ruhunu kavrayamazsak, yaptığımız ve yapacağımız bütün hizmetlerin amacına ulaşmayacağını düşünüyorum”

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Aksaray Kültür Merkezi’nde program gerçekleştirildi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen’in konuşmacı olarak katıldığı programa Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, birim amirleri ve din görevlileri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda bir konuşma yapan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu “1975 ile 1990 yılı arasında Dünyada kurulan şirketlerin yüzde 75’i şuan da yok. Şuan anda Dünyaya hükmeden bütün şirketler on yıllık bir geçmişe sahip. Biz zamanın ruhunu kavrayamazsak, zamanın bizden ne istediğini bilmezsek yaptığımız ve yapacağımız bütün hizmetlerin amacına ulaşmayacağını düşünüyorum” dedi.

Hiçbir şekilde tesadüfe yeri olmayan iki meslek olduğunu, bunlardan birisinin imamlar diğerinin de öğretmenler olduğunu vurgulayan Vali Hamza Aydoğdu; bu iki meslek grubu toplumun bütün katmanlarına sirayet ettiğini söyledi.

Gençler arasında yapılan bir ankette rol modeliniz kimdir?  Soru sorulduğunda gençlerin yüzde 50’sinin benim rol modelim yok dediğini bu sonuç karşısında çok düşünülmesi gerektiğini kaydeden Vali Aydoğdu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Peygamber efendimiz cihanşümul bir peygamber olarak bir rol modeldir. Peygamber efendimiz yapmadığı hiçbir şeyi karşısındakine yapın diye tavsiyede bulunmamıştır. Arkadaşlar sözün bittiği yerdir, artık söz hiçbir şekilde tesir etmiyor. Çocuklarımıza nasihat ediyoruz çocuklarımız diyor ki; baba bana televizyon izleme diyorsun ama günde üç saat televizyon izliyorsun. Bana kimseyi kırma diyorsun her gün annemi kırıyorsun ve ben bunları gözlerimle görüyorum. O zaman çocuklar, gençler, toplum bizim sözlerimize değil ayak izlerimize bakıyor. Eğer sözlerimiz ile ayak izlerimiz birbiriyle çelişiyorsa bizim konuşmamızın hiçbir anlamı yoktur”

Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik eden Vali Aydoğdu: “Allah hepinizden razı olsun, biz bu coğrafyada Âlemi İslam’a bayraktarlık eden bir milletin fertleriyiz. Bunun yanında kıyamete kadar cihanşümul olan bir peygamberin de ümmetiyiz. Biz bunların kıymetini bilmek zorundayız, birbirimize sahip çıkmak zorundayız. Olur ki, gençlerimiz, bizler bazen şaşırırız, bazen düşeriz, bazen yoldan saparız ama sizlerin ve bizlerin yapması gereken şiddet göstermek değil, şefkatle merhametle gençlere ve bizlere sahip çıkmaktır. Ben şuna inanıyorum, bir insan inanırsa bir belde değişir, bir insan inanırsa bir ilçe değişir bir insan inanırsa bir şehir ve bir ülke değişir. Biz yeter ki inanalım, iman edelim ve kalbimizi birbirimize açalım, birbirimizin arasına duvarlar örmeyelim, birbirimizin kalpleri arasında köprüler kuralım” dedi.

İl Müftüsü Hasan Hüyesin Güller’in müftülük hizmet ve çalışmaları hakkında yaptığı konuşmanın ardından düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Diyanet Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen’in ‘Din Görevlileri ve Vefa’ konulu konuşması gerçekleştirildi.

Program sonunda görevlerini üstün bir anlayış ve gayretle sürdüren din görevlilerine başarı belgeleri takdim edildi.

 

  • BIST 100

    9948,51%5,78
  • DOLAR

    39,81% -0,20
  • EURO

    46,93% 0,13
  • GRAM ALTIN

    4235,56% 0,84
  • Ç. ALTIN

    6644,83% -1,42
Aksaray nöbetçi eczaneleri
İstanbul - Sarıyer'de denizde kaybolan Enes'in cansız bedeni bulundu
İzmir'deki orman yangını 3'ncü gününde
Hatay'daki orman yangını 2'nci gününde
Manisa'da çöplük yangını ormana sıçradı (3)
Dağda mahsur kalan 2 kardeş, 4 saat sonra kurtarıldı
Fabrikada akıma kapılan 2 çocuk annesi hayatını kaybetti
Freni patlayan kamyon trafik ışığında bekleyen 4 otomobile çarptı: 3 yaralı
Freni patlayan kamyon trafik ışığında bekleyen 4 otomobile çarptı: 3 yaralı /...
Elazığ’da otluk alanda çıkan yangın kontrol altına alındı (2)
Baykar'ın, Piaggio Aerospace'i satın alma süreci tamamlandı
Manisa'da çöplük yangını ormana sıçradı (2)
Büfeden sigara hırsızlığı kamerada: 5 gözaltı
Hatay'da orman yangını (5)
Manisa'da çöplük yangını ormana sıçradı
Gaziantep’te TIR ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Manisa'da çöplük yangını ormana sıçradı (2)

Büfeden sigara hırsızlığı kamerada: 5 gözaltı

Hatay'da orman yangını (5)

Manisa'da çöplük yangını ormana sıçradı

Gaziantep’te TIR ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

İstanbul - Siyasi isimlerden Leman dergisine yönelik tepki

Bodrum’da veresiye sigara vermeyen market çalışanı bıçaklandı; o anlar kamerada

Elazığ’da otluk alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

İstanbul - İtalyan havacılık devi Piaggio resmen Baykar’ın

İzmir'deki orman yangını 2’nci gününde (8)

İstanbul - Leman dergisi hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yangınlarda sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına al...

İzmir’deki orman yangını 2’nci gününde (6)

Adana'da orman yangını (4)

Beşiktaş’ta yeni sezon hazırlıkları sürüyor

Köprüde kayboldu ihbarı yapıldı, nehirden çıkarılıp hastaneye kaldırıldı

Samsunspor taraftarından 60’ıncı yıl kutlamalarında meşaleli şov

İstanbul - Leman dergisi önünde protesto yapıldı - 1

Trafiği kapatıp drift atan sürücülere 52 bin TL ceza

Durdurulan araçta 82 kilo metamfetamin ele geçirildi (2)

BBP'li Yelis: Büyük Birlik Partisi hesaplaşmaların malzemesi değildir