Aksaray'da çiftçilere 1 milyon sebze fidesi dağıtıldı

Aksaray

Aksaray'da çiftçilere 1 milyon sebze fidesi dağıtıldı

Aksaray’da Ziraat Odası Başkanlığı tarafından üreticilere 1 milyon adet sebze fidesi dağıtıldı. Artan sebze fiyatlarına karşı üreticilerin desteklenmesi, sebze fiyatlarının düşmesi amaçlanarak dağıtılan fideler seralarda toprakla buluşturulurken, seracılığın da gelişmiş olduğu kentte üretim hız kesmeden devam ediyor.
Üreticinin ve üretimin desteklenmesi gerektiğini belirterek yapılan çalışmaları anlatan Zmiraat Odası Başkanı Emin Koçak, “Aksaray Ziraat Odası olarak geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de üreticilerimize sebze fideleri getirdik. Aksaray Ziraat Odası olarak 7-8 senedir üreticilerimizin sebze üretimini geliştirmek için bu hizmeti veriyoruz. Sebzenin ne kadar önemli olduğunu bu senede gördük. Domates fiyatlarının 25 TL, Patlıcanın 30 TL ve biberin 60 TL olduğunu bu sene gördük. Üreticilerimizin üretmesi için desteklenmesi lazım. Bizde üreticilerimize bu desteği veriyoruz. Fideleri Antalya’da ektirip getirtip burada çiftçilerimize çok cüzi bir ücret karşılığı dağıtıyoruz. İnşallah 2022 yılı üreticilerimize bereketli bir yıl olur. Bugün ekerlerse 35-40 gün sonra verim alırlar. İlimizde yaklaşık 1 milyona yakın fide getiriyoruz. Üreticilerimizi yönlendirmeye çalışıyoruz” dedi.
Gücünkaya köyünde yaşayan üretici Hüseyin Öz (44) fidelerin hem ucuz hem de kaliteli olduğunu belirterek, “Her sene alıyoruz, her sene iyi çıkıyor, çok güzel. Bize önderlik edip getiriyorlar fidelerimizi. İyi kötü gidip gelmiyoruz. Buradan alıyoruz. Fidelerden de memnunuz. Hem ucuz hem kaliteli. Dedikleri de çıkıyor. Başka yerlerden aldık mı dedikleri çıkmıyor” ifadelerini kullandı.



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri