9.3° / -3.3°

Aksaray’da Covid-19 Tedbirleri Denetimi

Vali Hamza Aydoğdu: “Yerindelik kararı doğrultusunda hareket edildiği için artık her şey Aksaray’ın elinde’

Aksaray’da Covid-19 Tedbirleri Denetimi
Tarih: 22.02.2021 15:35

Aksaray’da Sağlık, Tarım, AFAD, İl Jandarma, Emniyet Müdürlüğü, Salgın Denetim Merkezi ekipleri, ve 22 kamu kurumunun denetim ekiplerinden oluşan toplam 90 ekiple Kovid-19 tedbirleri denetimi gerçekleştirildi. Sokak ve caddelerde denetim yapan ekipler; maske, mesafe, hijyen ve alınan tedbirlere uymaları konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu gazetecilere yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığının yerindelik kararı doğrultusunda vaka sayılarına göre; işyerlerinin açılması, kısıtlamalar ya da serbestiyet kararları illerde valilikler tarafından alınabileceğini söyledi.

Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre Aksaray’ın turuncu listede olduğunu ifade eden Vali Aydoğdu; “Normalleşebilmemiz için el birliği ile kurallara uymamız gerekiyor’ dedi.

Aksaray’da yurt dışından kente gelenlerin sayısına dikkat çekerek mutasyonlu virüsle de mücadele edildiğini aktaran Vali Aydoğdu açıklamasında:  “Aksaray da tedbirlerin biraz daha arttırılması gerekiyor. Yaptığımız bazı tespitler var. Akşamları komşular arası oturmalar çok sık devam ediyor. Hafta sonu istisna dışındaki vatandaşlar sokağa çıkıyor. Gençlerin ve yaşlıların hafta içi uyması gereken saatler var. Bu saatlere uyulmadığı ile ilgili tespitler var. Bu konuda ciddi bir çalışma içinde olacağız.”

Normalleşmemiz için hepimiz kurallara uyacağız

Kurallara uyulması konusunda herkesin azami dikkat göstermesi gerektiğini ifade eden Vali Aydoğdu; Turuncu veya Kırmızı Liste de olmaya devam edersek normalleşmemiz çok zor olur. Bizde normalleşemezsek okullarımızı, işyerlerimizi açamayız. Bu arada bütün Aksaray bu şekilde maddi ve manevi zarar görmüş olur. Aksaraylı vatandaşlarımızdan hemşerilerimizden istirhamımız belirlenen kurallara harfiyen hepimizin uymasıdır. Bizim normalleşebilmemiz için hepimizin kurallara çok ciddi uymamız gerekiyor. Kurallara uymazsak normalleşmemiz mümkün olmayacak. Bu hem kendi sağlığımız hem komşularımızın sağlığı açısından hem de normalleşmemiz açısından çok önem arz ediyor” dedi.

Her şey Aksaray’ın elinde

Vaka sayılarının düşmesi veya artması durumunda yapılacaklarla ilgili çalışmaları yaptıklarını duruma göre hareket edeceklerini kaydeden Vali Aydoğdu; “Sağlık Bakanlığımızın açıkladığı Hıfzıssıhha kararlarına uyarsak kısa sürede bunu atlatırız. 100’ün üzerindeki her rakam bizi risk bölgesinde gösteriyor. Yerindelik kararı doğrultusunda hareket edildiği için artık her şey Aksaray’ın elinde. Normalleşebilmemiz için el birliği ile kurallara uymamız gerekiyor. Kurallara uyduğumuz zaman 15-20 gün içinde normalleşeceğimize düşünüyorum. Bunun için hep beraber ciddi bir gayret göstermemiz gerekiyor” diye konuştu.

Vali Aydoğdu ve denetim ekipleri daha sonra kent merkezinde alınan tedbirlerle ilgili denetim gerçekleştirdi. 65 yaş üstü vatandaşların bulunduğu Ulu Cami ve Kent Meydanında vatandaşlarla görüşen Vali Aydoğdu, 65 yaş üstü vatandaşların dışarıda bulunma saatlerine azami dikkat etmelerini istedi. Banka önlerinde ve sokaktaki vatandaşlara mesafe ve maske uyarısında bulunan Vali Aydoğdu esnafları da ziyaret ederek salgın tedbirleri konusunda duyarlı olmalarını tedbirlere uyulmasının önemini vurguladı.

  • BIST 100

    9338,58%0,68
  • DOLAR

    37,92% -0,15
  • EURO

    42,47% 2,14
  • GRAM ALTIN

    3847,99% 2,21
  • Ç. ALTIN

    6217,27% 0,90
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Adanaspor - Kocaelispor: 1-4
İstanbul'da fırtına etkili oldu; çatılar uçtu, elektrik telleri koptu
İstanbul- Esenyurt'ta, trafikte araç sürücüsüyle tartışan polis memuru görevd...
Ankara'da 2 katlı ahşap ev çıkan yangında kullanılamaz hale geldi
İstanbul'da şiddetli rüzgar hava trafiğini aksattı
Özel: Önümüzdeki seçim demokrasi ile otokrasi arasında olacak
Çöp ayrıştırma makinesine kapılan işçi öldü
Ankara'da eğitime 'kar' engeli
Diyarbakır’da iki aile arasında silahlı kavga: 5 yaralı
Karda kayan TIR şantiye ofisine çarptı; 1 yaralı
Kazada yaralandıktan 6 ay sonra hayatını kaybetti
Olimpik Milli sporcu Yasemin Adar Yiğit, aktif sporculuk hayatını noktaladı
İstanbul - Kadıköy'de 'Huzur İstanbul' denetimi
A Milli Kadın Hentbol Takımı, Avusturya’ya 36-29 mağlup oldu
Bakanlıktan, 'Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi' hakkındaki iddialara iliş...
Adanaspor - Kocaelispor: 1-4
İstanbul'da fırtına etkili oldu; çatılar uçtu, elektrik telleri koptu

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Olimpik Milli sporcu Yasemin Adar Yiğit, aktif sporculuk hayatını noktaladı

İstanbul - Kadıköy'de 'Huzur İstanbul' denetimi

A Milli Kadın Hentbol Takımı, Avusturya’ya 36-29 mağlup oldu

Bakanlıktan, 'Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi' hakkındaki iddialara ilişkin açıklam...

Adanaspor - Kocaelispor: 1-4

Büyük Kadınlar Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ilk gün 4 madalya

Tavuk yağı yüklü TIR, dorsesinden ayrılıp tarlaya savruldu: 1 yaralı

Şehit polisin ismi, kızının görev yaptığı botta yaşayacak

Şanlıurfa'da 11 yıl önce pamuk çuvalında ölü bulunan Zehra'nın ölümünde anne- baba dahil...

İstanbul - Sosyal medyada Mattia Minguzzi cinayetini öven 5 şüpheli gözaltına alındı

1 yıl önce eşi ölen 2 çocuk annesinin evi yandı, komşuları yardım çağrısında bulundu

İstanbul - Sarıyer’de rüzgarın devirdiği mum yangına sebep oldu

Bataklığa düşen kişiyi itfaiye kurtardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Endonezya ile savunma sanayinden enerjiye yeni iş birliği imkanla...

Polislik hayallerini 1 günlüğüne gerçekleştirdiler

İstanbul - Test sürüşü yapan motosiklet tamircisi, park halindeki otomobile çarparak hay...

İstanbul - Küçükçekmece’de kuş besleyen çocuk, araçtan rastgele ateşlenen kurşunla yaral...

Polis ekiplerinden Deniz'e doğum günü sürprizi

Antalya'da ambulans ile otomobil çarpıştı; 3 yaralı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC'de Yüksek Mahkeme Binası ve Millet Kütüphanesi’nin...

Galatasaray kafilesi, Samsun’a geldi