Aksaray'da depremzede çocuklar için moral pikniği

Aksaray

Aksaray'da depremzede çocuklar için moral pikniği

AKSARAY’IN TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİ ANLATILDI  
 

Aksaray İHH Kadın Kolları tarafından depremzede anne ve çocuklara yönelik piknik düzenlendi. Piknikte Aksaray’ın tarihi ve doğal güzellikleri anlatıldı.
 

 

Aksaray Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında kalan depremzede anne ve çocuklara yapılan etkinliği değerlendiren Aksaray İHH Başkanı Şenol Korkmaz “ İHH Kadın Kollarımız tarafından depremzede anne ve çocuklarına özel piknik düzenledik. Bununla birlikte aynı zamanda Aksaray’ın tarihi ve doğal güzellikleri anlatılarak; Eğri (Kızıl) Minare, Evrah Kabristanlığı, Kanlı Pelit, Somuncu Baba Türbe ve Külliyesi, Somuncu Baba Minyatür Müze gezildi.  Aksaray’ın Ihlara Vadisi, Hasan Dağı, Zinciriye Medresesi, Arkeoloji Müzesi ve Kültür Evi, Ulucami, Ekecik Dağı, Yunus Emre ve Taptuk Emre türbelerinden kısaca bahsedildi.  
 

 

Kılıçaslan Parkında oyunlar oynanıp, yemek dondurma ve lokma ikramı edildi. Belediye Başkanımız Sayın Dr. Evren Dinçer’e ulaşım ve ikramlarından dolayı teşekkür ediyorum. Burada depremzede ailelere yalnız olmadıklarını, acıları dönene kadar yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalıştık. Bu süreçte depremin oluşturduğu travmanın atlatılması için Psiko-Sosyal Desteğin önemine değinen Korkmaz; emeği geçen ve katkıda bulunan hayırseverlerimize ve gönüllülerimize de ayrıca teşekkür ediyorum”  diye konuştu.

 



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri