Aksaray'da dilencilerin üst aramasında toplamda 30 bin 120 Türk Lirası ele geçirildi

Aksaray

Aksaray'da dilencilerin üst aramasında toplamda 30 bin 120 Türk Lirası ele geçirildi

AKSARAY’DA DİLENCİLERE YÖNELİK OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR
 



 

Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü koordinesinde dilencilere yönelik operasyonlar devam ediyor. Aksaray’ın en işlek cadde ve sokakları başta olmak üzere cami önlerinde vatandaşların dini duygularını istismar eden dilenciler, emniyet ve zabıta ekiplerince yakalandı. Dilencilerin üzerinden çıkan paralar tutanak ile kayıt altına alındı.  
 

 
 

Aksaray Belediyesi Zabıta ekipleri ile Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların şikayeti üzerine Aksaray Mehmet Altınsoy, Turizm, Ankara ve Eski Sanayi Caddesi, cami önü ve trafik ışıklarında dilencilik yapanlara yönelik denetim gerçekleştirdi.
 


 

Denetimlerde, duygu sömürüsü yaparak vatandaşların dini ve insani duygularını istismar eden dilenciler yakalandı. Dilencilerin üst aramasında toplamda 30 bin 120 Türk Lirası ele geçirildi. Paralar tutanaklarla kayıt altına alındı.
 


 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, vatandaşların iyi niyetini suiistimal ederek para toplayan ve vatandaşları rahatsız eden dilencilere yönelik denetimlerin kararlı bir şekilde devam edeceğini belirtti.
 


 

Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Duygu sömürüsü yaparak dilenen kişilere kesinlikle para vermeyin. Bu paraları yardım kuruluşlarına bağışlayarak gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz” uyarısı yapıldı.
 



Pazartesi 26.4 ° / 16.4 °
Salı 27.4 ° / 15.5 °
Çarşamba 26.9 ° / 16 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri