Aksaray'da egzoz gürültüsüne ceza yağdı

Aksaray

Aksaray'da egzoz gürültüsüne ceza yağdı

Aksaray'da egzoz gürültüsüne ceza yağdı

Gürültü kirliliğine yol açan egzoz sesleri ile mücadeleye başlayan Aksaray Emniyeti yaptığı denetimde ceza yağdırdı.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu'nun  Haziran ayı içerisine Asayiş Toplantısında verdiği talimatlar doğrultusunda, kamunun huzur ve sükununu bozan,abart egzoz olarak tabir edilen gürültülü egzoz kullanan, yüksek seste müzik dinleyen, yaya ve sürücülerin can güvenliğini tehlikeye sokarak kural ihlali yapan sürücülere yönelik tedbir ve denetimler artırıldı.Yapılan uygulamalarda kurallara uymayan sürücülere idari yaptırımlar uygulandı.

Yapılan açıklamada," İl Emniyet Müdürlüğümüzce vatandaşlarımızın, şehrimizde huzur ve güven içerisinde yaşam sürdürmeleri için her türlü gürültü ve eyleme karşı trafik ve güvenlik tedbirleri alınmış, kural ihlali yapan sürücülere gerekli idari yaptırımlar uygulanmıştır.

Bu tür olayları gerçekleştiren kişilerin yaptıkları olumsuzlukların neticelerine kendi ailelerinin maruz kalması durumunda nasıl tepki verecekleri konusunda empati kurmaları durumunda aynı olayları bir daha gerçekleştirmek istemeyecekleri temennimizdir.

Ayrıca yaz ayları ile birlikte artış gösteren düğün/nişan törenlerinde havai fişek ve silah atılması, vatandaşlarımızın mutluluklarına gölge düşürecek eylemlerin önüne geçilmesine yönelik olarak, düğün sahiplerine gerekli bilgilendirme faaliyetleri yürütülmektedir.

Mükerrer olarak bu eylemleri gerçekleştiren kişiler hakkında idari işlemlerin yanı sıra adli işlemlerinde başlatılacağı hususu kamu oyuna saygı ile duyurulur."ifadelerine yer verildi.



Anahtar Kelimeler: Aksaray' egzoz gürültüsüne yağdı
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Çarşamba 23.6 ° / 12.3 °
Perşembe 21.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri