Aksaray'da Ekmeğe Zam Sinyali

Aksaray

Aksaray'da Ekmeğe Zam Sinyali

GİRDİ FİYATLARINDAKİ YÜKSELİŞ EKMEK FİYATLARINA YANSIMASINI İSTEDİLER
Fırıncılar mağduruz dediler

Yılbaşından bu yana asgari ücret başta olmak üzere ekmek imalinde girdilerin yükselmesi fırıncıları zora soktuğu bildirildi. Fırıncılar Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Halis Altınsoy, 90 liraya alınan unun çuvalının 140 liraya çıktığını belirterek ekmeğin fiyatının 1.5 lira olmasını istedi.

Temel ihtiyaç maddesi olan ekmekte yine zam beklentisi var. Asgari ücretin yükselmesi bir yana piyasalardaki pek çok mamulün fiyatının yükselmesi, ekmek imalatında girdilerin yükselmesine neden olduğu gerekçesi ile fırıncılar ekmeğe zam beklentisinde olduklarını ifade ettiler.
Aksaray Fırıncılar, Pastacılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Halis Altınsoy, özellikle 90 liraya aldıkları unun çuvalının 140 liraya çıkmasına hem tepki gösteriyor hem de fırıncıların mağduriyetinin ana nedenini ifade ediyor. Elektrik, mazot fiyatlarında ki artışların yanı sıra 35 liralık mayanın 65 liraya çıktığının göz önüne alınması ile ekmeğin imalatındaki yüksek girdilerin ekmek fiyatlarını koruyamadığını ve mutlaka 25 kuruşluk bir zam yapılması gerektiğini beyan ettiler.
Ekmek fiyatlarını belirleyici komisyon olarak Ticaret Müdürlüğü, Tarım Müdürlüğü, Zabıta müdürlüğü, ticaret ve Sanayi Odası ile fırıncıları temsilen Fırıncılar Odasından oluşan komisyon üyelerine durumu defalarca belirtmelerine rağmen bir sonuç alınamadığını söyleyen Oda Başkanı Altınsoy, halen 200 gr ekmeğin 1.25 lira olan fiyatının aynı gramda 1.5 lira olmasını isteyerek mağduriyetlerinin giderilmesini talep ettiler. Çevre illerde de aynı sıkıntılar yaşanması üzerine ekmeklerin 1.5 liraya yükseldiğini hatırlattılar.

Haber İbrahim Amaç



Anahtar Kelimeler: Aksaray' Ekmeğe Sinyali
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri