Aksaray'da ekmeğe zam yolda! Fırıncılar zarar ediyoruz...

Aksaray

Aksaray'da ekmeğe zam yolda! Fırıncılar zarar ediyoruz...

Aksaray'da ekmeğe zam yolda! Fırıncılar zarar ediyoruz...

Aksaray Fırıncılar Odası Başkanı Halis Altınsoy 200 gram ekmeğin 9 TL'den satılması için komisyona başvuru yaptıklarını açıkladı.

68 Aksaray Kültür Derneği Başkanı Cemalettin Öztürk,Aksaray Fırıncılar Odası Başkanı ve Lider Ekmek Fabrikası Sahibi  Halis Altınsoy  ile Bayraklı Ekmek Fırını Sahibi  Halil Bayraklı'yı iş yerlerinde ziyaret etti

 

Aksaray ve Bingöl harici ekmeği 7 TL'ye satan il yok...

Fırıncıların sıkıntılarını dile getiren Altınsoy, şöyle konuştu:

"200 gram Ekmeği 7 TL'ye Satıyoruz.Bakkallara 5.5 TL'ye Veriyoruz Bize 1,5 TL Kalıyor.Dolayısı İle ekmeği 5,5 TL'ye  satmış oluyoruz. Türkiye'de Aksaray  ve Bingöl'den Başka 7 TL'ye  ekmek satan il yoktur.Ekmeğin birim fiyatının 9 TL olmasını İstiyoruz.

Fırıncılar Odası Başkanı Halis Altınsoy ve Bayraklı Ekmek Mamülleri Sahibi,  Sayın Halil Bayraklı yaptıkları açıklamada,girdi  maliyetlerinin artması nedeniyle ekmeğe zammın kaçınılmaz olduğunu söylediler.

Bir yıl içerisinde,akaryakıt başta olmak üzere elektrik,un,mazot ve asgari ücret arttı.

Aksaray'da 200 gram ekmeğin 9 TL'den satışının yapılması için Fırıncılar Odası Olarak Valilik, Tarım İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğünden Oluşan Komisyona  ekmek zammı için talepte bulunduk.
Ekmeğe zammın kaçınılmaz olduğunu, girdi maliyetlerinin arttığını bildirdik.
Halkımızın temel gıdası olan ekmeğin en uygun fiyatla satılmasını,üreten Ve tüketenin razı olduğu bir orta yolun bulunmasını bekliyoruz."dediler.



Pazar 30.1 ° / 17.5 °
Pazartesi 30.5 ° / 18.9 °
Salı 31.4 ° / 18.7 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri