Aksaray'da 'En İyi Narkotik Polisi;Anne'Projesinin Tanıtımı Yapıldı

Aksaray

Aksaray'da "En İyi Narkotik Polisi; Anne" Projesinin Tanıtımı Yapıldı

İçişleri Bakanlığımız tarafından uyuşturucu kullanımını önlemek adına başlatılan "En İyi Narkotik Polisi: Anne" projesi kapsamında bugün ilimizde ilk toplantının gerçekleştiğini belirten Valimiz Sn. Hamza Aydoğdu, ilçelerimizde de projenin uygulanması noktasında çalışmalara başlandığını söyledi.

Vali Aydoğdu; “Bu illeti annelerimizin hassasiyeti ile yeneceğiz. Onların gözünden hiç bir şey kaçmaz”

Aile kavramının bir arada bir bütün olarak tutulması gerektiğini anlatan Vali Aydoğdu, İçişleri Bakanlığımızca, uyuşturucu kullanımını önlemek adına başlatılan proje doğrultusunda anneler ile görüştü. Vali Aydoğdu: “Eskiden kullanılan bir tabir vardı. Hissikablelvuku. Şimdi ‘önsezi’ diyorlar. Ancak aynı mana derinliğine sahip değiller. Annelerin gözünden bir şey kaçmaz. Onlar, görmese de hisseder. Bu illeti annelerimizin hassasiyeti sayesinde yeneceğiz. Kadınlarımızı eğiteceğiz. Aile kurumuna zarar gelmemesi için gece gündüz çalışacağız. Bu illeti annelerimizin hassasiyeti ile yeneceğiz. Onların gözünden hiçbir şey kaçmaz.” Dedi. 

Uyuşturucu sorununu yıkacak şeyin, anne yüreği ve iradesi olduğunu belirten Vali Aydoğdu: "Bugün bizim parçalarımız canımız olan çocuklarımızı korumak için buradayız. Anne demek hisseden demek. İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla yapılan bu çalışma Emniyet Genel Müdürümüzün koordinesinde Aksaray'da ki emniyet mensuplarımız ve jandarmayla birlikte yaptığımız en değerli ve anlamlı çalışmalardan birisi. Bugün Türk ailesi üzerinde çok ciddi oyunlar oynanıyor. Bizi hiçbir şekilde yıkamadılar ama aile kavramını ortadan kaldırırlarsa toplumu bir arada tutmamız mümkün değildir. Sevgili anneler, size gerçekten ihtiyacımız var. Bizim kapımızda gönlümüzde her konuda sizlere açık. Bizim birbirimize samimi olmamız gerekiyor. Bu konuda hiçbir şekilde ayrım yapmaksızın bütün gençlerimizi korumak ve muhafaza etmek için canla başla çalışmamız gerekiyor. Yaptığımız bu proje inşallah Aksaray'da bir model olup bütün Türkiye'ye yayılacak." Dedi. 

Uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmasının yürütüleceği proje kapsamında düzenlenen programa Valimiz Hamza Aydoğdu, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Vali Yardımcısı Yasin Ardıç, Ağaçören Kaymakamı Osman Acar, Eskil Kaymakamı Erkut Pamuk, Güzelyurt Kaymakamı Nurullah Cemil Erciyas,  Ortaköy Kaymakamı Rasim Belge, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Murat Bilgiç, Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Çelik ile kentteki muhtarların eşleri katıldı.



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri