Aksaray'da eş zamanlı dilenci operasyonu: 70 dilenci yakalandı

Aksaray

Aksaray'da eş zamanlı dilenci operasyonu: 70 dilenci yakalandı

AKSARAY’DA ŞEHİR GENELİNDE EŞ ZAMANLI DİLENCİ OPERASYONU YAPILDI
 

DUYGU SÖMÜRÜSÜ YAPANLARA GEÇİT YOK
 


 

Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü'nün iş birliğiyle toplam 200 personelin katılımıyla şehir genelinde geniş çaplı bir dilenci operasyonu düzenlendi. Operasyonda özellikle cami önlerinde dini istismar ederek para toplayan dilenciler hedef alındı. Gerçekleştirilen operasyonunda 70 dilenci yakalandı.
 


 

Aksaray Belediyesi tarafından şehirdeki sosyal düzenin korunması ve dini istismar ederek duygu sömürüsü yapan dilencilere yönelik operasyon başlatıldı. Belediye Zabıta Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü koordinesinde başlayan ve şehir genelini kapsayan geniş çaplı operasyon sonucunda toplam 70 dilenci yakalandı. Yapılan araştırmalar ve incelemeler neticesinde 19 dilenciye, kabahatler kanunu çerçevesinde cezai işlem uygulandı. Bu kişilerin üzerinden çıkan toplamda 2 bin 790 TL tutarında paraya el konuldu.
 


 

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, operasyonun ardından yaptığı açıklamada “Şehir genelinde vatandaşlarımızın huzurunu bozan ve duygularını istismar eden dilencilere karşı kararlı bir mücadele içerisindeyiz. Bu tür operasyonlarla şehrimizi daha huzurlu bir hale getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
 


 

Zabıta ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen ortak çalışma vatandaşların da takdirini kazandı.  
 

Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada; operasyonların aralıksız süreceği ve benzeri faaliyetlerin önlenmesi için sıkı denetimlerin devam edeceği belirtildi.
 



Pazartesi 28.2 ° / 14.1 °
Salı 29.9 ° / 16.1 °
Çarşamba 33.7 ° / 18.2 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri