Aksaray'da eski nişanlısını silahla vurarak öldüren şüpheli tutuklandı

Aksaray

Aksaray'da eski nişanlısını silahla vurarak öldüren şüpheli tutuklandı

Aksaray'da eski nişanlısını silahla vurarak öldüren, babasını da yaralayan zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olay, dün Taşpazar Mahallesi 801 Sokak'ta bulunan bir düğün salonunun önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ailesi ile birlikte bir arkadaşının kına merasimine giden 15 yaşındaki Melike Arıbaş, düğün salonunun önüne geldiği esnada kapıda kendisini bekleyen eski nişanlısı Muhammet K. (23) tarafından tabanca ile vuruldu. Başına 2 kurşun isabet eden Arıbaş ailesinin yanında kanlar içinde yere yığılırken, babası D.A'nın kulağını da bir kurşun sıyırdı. Kızı ağır yaralanan baba D.A. (42) çevredeki vatandaşlardan yardım istedi. Olayı gerçekleştiren şahıs ise hızla olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Melike Arıbaş, ambulansla Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine Acil Servisine kaldırıldı. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak olay yerinde inceleme yapıldı. Melike Arıbaş, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Eski nişanlısını öldüren şahıs ise polis ekiplerinin sıkı takibi sonucu kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.
Eski nişanlısını sokak ortasında vurarak öldüren zanlı olay yerine yakın bir bölgede polis ekiplerince suç aleti ruhsatsız tabanca ile birlikte yakalandı. Yakalanan zanlı gözaltına alınarak Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine götürüldü. Dünden beri emniyette sorgusu süren şahıs bugün öğle saatlerinde Aksaray Adliyesine sevk edildi. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı adliye sarayına getirilen şahıs elleri ters kelepçeli adliye binasına alındı.Muhammet K, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Olayın ardından Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırılan ve burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan 15 yaşındaki kız çocuğu bugün öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Aksaray’ın merkeze bağlı Çimeli Yeniköy’de cenaze aracıyla ailesinin evine getirilen kız çocuğu burada gözyaşlarıyla karşılandı. Cenaze aracından çıkarılan tabutun içine gözyaşları içinde son kez bakan annesi Asiye Arıbaş fenalık geçirdi. Son kez köydeki evine getirilen kız çocuğunun cenazesi daha sonra cenaze aracıyla köy mezarlığına götürüldü.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri