Aksaray'da fahiş fiyatlara sıkı denetim: 347 bin lira idari para cezası kesildi

Aksaray

Aksaray'da fahiş fiyatlara sıkı denetim: 347 bin lira idari para cezası kesildi

İL TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ DENETİMLERDE FAHİŞ FIYATLARA GÖZ AÇTIRMIYOR

Fahiş Fiyatlara Karşı Sıkı Denetim: Aksaray'da Rekor Ceza ve Denetimler!


Aksaray İl Ticaret Müdürlüğü denetim ekipleri, bakanlık tarafından sağlanan ek destekle üst düzey performans gösteriyor. 2023 yılı boyunca 512 işletmenin denetlendiği bölgede, sadece 2024 yılının ilk aylık döneminde denetlenen işletme sayısı 2.123'e yükseldi. Ekipler fahiş fiyatlara karşı göz açtırmıyor ve ceza miktarları geçmiş yılların toplamını aştı.

 


Yürütülen denetimlerin kapsamı tüm ilçeleri, Eskil ve Sarıyahşi de dahil olmak üzere genişletildi. Yapılan denetimler sonucunda, geçtiğimiz yıl inceledikleri 4.812 adet ürün bu yılın ilk altı ayında üç katı artışla 12.297'ye çıktı.


Aksaray İl Ticaret Müdürü Ünal Aksoy, konu hakkında sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Sayın Bakanımız Aksaray'a beş yeni denetim personeli ve bir yeni denetim aracı tahsisinde bulunarak destek oldular. Bu sayede geçtiğimiz yılın tamamında 512 işletmeye denetim yapılırken, bu yılın ilk yarısında 2.123 işletmeye giderek, 4 kat daha fazla işletmede, 3 kat fazla işlem yaparak sıkı bir denetim gerçekleştirdik." Bu açıklamalar, Aksaray'daki ticaretin güvenli ve adil bir ortamda yürütülmesi için atılan adımların kararlılığını gösteriyor.



Cuma 32.9 ° / 16 °
Cumartesi 29.8 ° / 15.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri