Aksaray'da fırsatçılar iş başında: 1 litre kolonya 75 liradan satılıyor

Aksaray

Çin’den yayılan corona virüsün yaydığı tehdit arttıkça maske ve dezenfektan ürünlerinin fiyatları da yükselmeye devam ediyor. Aksaray'da  1 litre kolonya fiyatı 12 liradan 75 liraya yükseldi.

Aksaray'da Ocak ayı başında 12.50 lira olan 1 litrelik bidondaki kolonyanın fiyatı, mart başında 15.90 TL’ye çıkarken, bugün 75 liraya fırladı.

Aksaray'da çok sayıda kişi kolonya almak için kolonya satan işyeri ve alışveriş merkezkerine  akın etti. Market, bakkal ve kolonya satış noktalarına kolonya almak için toptancılara gidenler ise kolonya bulmakta zorlandı. Aksaray'da Bu durumu fırsata çeviren zincir alışveriş merkezlerinden bir tanesi  normal zamlı satış fiyatı 15.90 lira olan 1 litre kolonya'yı 75 liradan satışa sundu.Fırsatçı alışveriş merkezi yaptığı normalmiş gibi bir de  400 ml kolonya satış standına 29.90 etiketini yapıştırdı.

FIRSATÇI İŞ YERLERİ DENETLENİYOR MU?

Aksaray'da bu durum yaşanırken,bu işyerleri denetleniyor mu sorusu akıllara geldi.Aksaray Belediyesi sosyal medya hesaplarından fotoğraf paylaşımı yaparak  zabıta ekiplerimiz denetimde açıklaması vatandaşlar tarafında karşılık görmedi.Aksaray Belediyesi zabıta ekiplerinin kaç işyerini denetlediği,cezai işlem uygulayıp uygulamadığı bilinmiyor.

İL TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ DENETİM YAPIYOR MU?

Ticaret Bakanlığından geçtiğimiz gün yapılan açıklamaya göre, Bakanlık tarafından 81 ilde Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Ticaret İl Müdürlükleri ekiplerince, maske ve diğer sağlık malzemeleri ve bazı gıda ürünlerinin fiyatlarındaki haksız artışa yönelik eş zamanlı denetimler gerçekleştirildiği açıklandı.Aksaray İl Ticaret Müdürlüğü ekiplerinin Aksaray'da haksız artışa yönelik denetim yapıp yapmadığı bilinmiyor.Denetimler hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

ATSO, FAHİŞ FİYAT ARTIŞI YAPANLARI CEZALANDIRACAK

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Dünya genelinde yayılan ve ülkemizde de ortaya çıkan yeni tip Koronavirüs ( Covid-19 ) isimli hastalık sonrasında, bazı işletmelerin söz konusu durumdan istifade ederek ticari ürünlerde haksız fiyat artışı gerçekleştirdiği hakkında şikayetler alırken, konu ile ilgili ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş, açıklama yaptı.

Kamuoyu tarafından iletilen şikayetlere yönelik açıklamada bulunan ATSO Başkanı Göktaş, yaptığı açıklama da “ortaya çıkan yeni tip Korona virüs (Covid-19) isimli hastalık sonrasında, bazı işletmelerin söz konusu durumdan istifade ederek ticari ürünlerde haksız fiyat artışı gerçekleştirdiği hakkında şikayetler Odamıza ulaşmaktadır. Bu çerçevede, çalışma alanımızda tespit edilen bu tür işletmelerin, Odamız Disiplin Kuruluna sevk edileceği ve haklarında " Oda Üyelerine Verilecek Disiplin ve Para Cezaları ile Disiplin Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu Hakkında Yönetmelik" hükümleri çerçevesinde gerekli işlemleri başlatacağız. Ülkemizdeki işletmelerimizin, vatandaşlarımıza yönelik olarak sağduyu ile yaklaşması gereken zamanda fahiş fiyatlar uygulayarak fırsatçılık yapanlara gerekli işlemler yapılacaktır.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizlerde üyelerimizin böyle bir durumda bulunmaları halinde yönetmelik kapsamında gereken tüm cezai işlemleri yerine getireceğiz. Aksaray İş Dünyasının ve Odamız üyelerinin böyle bir durumla karşılaşmamalarını temenni ediyoruz. Bu kapsamda tüm kamuoyunun bilmesini istiyoruz ki bu tür durumla karşılaşılması durumunda Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası gerekeni yapacaktır. Kamuoyuna önemle duyurulur” Dedi.

 



Salı 24.7 ° / 10.7 °
Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri