Aksaray'da Geleneksel Bisiklet Festivali Başladı

Aksaray

Aksaray'da Geleneksel Bisiklet Festivali Başladı

Aksaray Belediyesi’nin “Sağlıklı ve daha güzel bir çevre için bisiklet sürün” sloganı ile düzenlediği Aksaray 2. Geleneksel Bisiklet Festivali büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Aksaray 2. Geleneksel Bisiklet Festivalinde 15 Temmuz Milli İrade Meydanından başlangıç yapan bisiklet sürücüleri Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ve protokol üyeleriyle birlikte Kılıçaslan Parkına kadar pedal çevirdi.

Festivalin bitiş durağı olan Kılıçaslan Parkı’nda Aksaray Belediyesi tarafından organize edilen şişme oyun parkurları kurularak, çocukların ilgisini çeken maskotlar yerini aldı. Festival gününe özel sürpriz hediyeler dağıtılırken, festivalde Rodeo, Rampa Şov, Survivor Parkuru, Bisiklet adrenalin gösterisi ve tek bacak bisiklet gösterisi gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı programda çocuklar gönüllerince eğlenirken, bisiklet turuna katılan vatandaşlar arasında yapılan kura çekiminde vatandaşlara bisiklet hediye edildi. 


Bisiklet Festivali ve Çevre haftası hakkında konuşan Belediye Başkanı Dinçer, “Bugün Bisiklet Festivalimizin ikincisini gerçekleştiriyoruz. Malumunuz ilkini geçen yıl gerçekleştirmiştik. Yoğun bir katılımla 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’mızdan başlayarak Kılıçaslan Parkı’nda biten bir parkur akabinde gençlerimize hemşerilerimize bir eğlence organizasyonu planladık, bugün onu icra edeceğiz. Katılım sağlayan tüm hemşerilerimize burada teşekkürlerimi saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. Bu kapsamda ülkemiz genelinde çevre bilincinin arttırılması ile ilgili çalışmalar gerçekleştirilecek. Aynı şekilde 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü hafta içerisinde buna idrak edeceğiz. Aksaray’ımızda da bundan sonraki yıllarda inşallah ‘Bisiklet Festivali’ adı altında hem bugünleri hatırlamak, anımsamak adına hem bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması, çevreci, doğaya uygun bir ulaşım aracı olarak ve sağlık açısından insanlara faydalı olan bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak adına bu organizasyonumuzu, faaliyetlerimizin sayısını da arttıracağız, icrasını gerçekleştireceğiz” dedi. 
Bisiklet takımındaki öğrencileri ile festivale katılan Hikmet Koç, “Aksaray’ın ilk ve tek bisiklet takımıyız. Aksaray İl Gençlik Spor Müdürlüğü takımıyız. Ulusal ve uluslararası düzeylerde yarışlara giderek Aksaray’ımızı temsil ediyoruz. Normalde geçen yıl katılacaktık ama yarışımız olduğu için katılamadık. Bugün uygun tarihimize denk geldi. Belediyemizin ve belediye başkanımızın davetiyle bu festivale katılım sağladık. Amacımız Aksaray halkıyla birlikte pedal basmak ve bisiklet kullanımını onlara teşvik edebilmek, emeği geçenlere teşekkür ederiz” diye konuştu. 
Üniversite öğrencisi Merve Potur, “Bugün burada sağlıklı yaşam için pedal çeviriyoruz. Bende bugün buraya sağlıklı yaşam için geldim. Bisiklet Festivalini çok güzel buldum. Bu yüzden belediye başkanına çok teşekkür ediyorum. Aksaray halkı için güzel bir çalışma oldu. Buna benzer festivallerin artarak devam etmesini diliyorum. Çevre bizim üzerinde yaşadığımız toprak parçası, buna sahip çıkmamız gerekiyor. Bisiklet pedalı çevirerek bu çevreye sahip çıkmanın farkındalığını oluşturmak için buraya geldik. Umarım faydalı ve örnek olur” ifadelerini kullandı.



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri