Aksaray'da gözaltına alınan cinayet şüphelisi tutuklandı

Aksaray

Aksaray'da gözaltına alınan cinayet şüphelisi tutuklandı

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan Ortaköy ilçesi Kümbet köyünde 24 Kasım 2020 tarihinde meydana gelen T.G. (44) isimli şahsın kimliği tespit edilemeyen şahıslar tarafından öldürülmesi olayı ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı birimleri ve özel teşkil edilen JASAT Dedektifleri (Jandarma Suç Araştırma Timi) tarafından geniş kapsamlı çalışmalar başlatılmıştır.

Olayın öğrenilmesi ile birlikte olay yerine süratle Jandarma ekipleri sevk edilmiştir. Jandarma Olay Yeri İnceleme timi tarafından olay yerinin detaylı incelemesi yapılmış ve olayın aydınlatılmasına yarayacak deliller tespit edilerek muhafaza altına alınmıştır.

Olay gününden itibaren aralık vermeden (8) gün boyunca devam eden çok yönlü araştırmalar ve takipler neticesinde olayı gerçekleştirdiği tespit edilen E.A. (15) ile C.A. (21) isimli şahıslar 02 Aralık 2020 tarihinde Kümbet köyünde icra edilen operasyon ile yakalanarak gözaltına alınmış ve  Ortaköy Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmişlerdir.

Adli işlemlerin tamamlanmasını müteakip E.A. isimli şahıs tutuklanarak Aksaray T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir. C.A. isimli şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Yapılan açıklamada,"Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması, yurtta asayiş ortamının sağlanması amacı ile titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz  demeden  aralıksız olarak devam edilecektir."ifadelerine yer verildi



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri