Aksaray'da İlkokul öğrencilerinden jandarmaya ziyaret

Aksaray

Aksaray'da İlkokul öğrencilerinden jandarmaya ziyaret


 

Aksaray İl Merkezinde bulunan Timur Sarrafoğlu İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinde oluşan heyet 22 Eylül 2023 tarihinde Aksaray İl Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.
 

 
 

Ziyaret gelen öğrencilere İl J.K.lığı Harekat Merkezinin tanıtımı yapılarak, 112 acil çağrı numarasının önemi anlatılmış, çocuklar telsiz üzerinden görevdeki Jandarma personeline çağrılar yaparak görevlerinde başarılar dilediler.
 


 

Daha sonra kışla içerisinde hazırlanan Trafik eğitim parkurunda öğrencilere; emniyet kemerinin önemi, trafik işaret ve lambaları ile yaya geçidinin kullanımı hakkında uygulamalı trafik eğitimi verilmiş, Jandarma envanterinde bulunan tamamı yerli ve milli olan silahlar ile araç ve motosikletlerin tanıtımı yapılmıştır. Çocuklarımız araç ve motosikletlere bindirilerek güzel zaman geçirmeleri sağlanmış olup, müteakiben köpek eğitim alanında çocuklar için hazırlanan jandarma köpeğinin gösterisinin izletilmesine müteakip kışla içerisinde bulunan hayvanat bahçesi gezdiridi .  
 


 

Kriminal Kısım Amirliği tarafından açılan stant da çocuklarımıza Olay yeri incelemede kullanılan cihaz ve malzemelerin tanıtımı yapılarak, olay yerinde tespit edilen bulguların toplanmasında ve muhafazasında kullanılan teknikler hakkında eğitim verildi.
 


 

Faaliyet sonunda çocuklara çeşitli ikramlarda bulunularak Jandarma çocuk dergisi ve boyama kitabı  hediye edilmesine müteakip çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirilerek ziyaret faaliyeti sonlandırıldı.
 

 

 



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri