Aksaray'da iş makinesi ile kaçak kazı yapanlara suçüstü

Aksaray

Aksaray'da iş makinesi ile kaçak kazı yapanlara suçüstü

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, defineci olarak adlandırılan şahıslarca, bölgenin tarihi geçmişi nedeniyle gerçekleştirilen kaçak kazı olaylarının önlenmesi ve şüphelilerin yakalanarak kanun önüne çıkarılması konusunda kapsamlı çalışmalar başlatılmıştır.

Konu ile ilgili yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, Merkez ilçe Hanobası köyü Tepe mevkiinde, 30 Kasım 2020 günü kaçak kazı yaptıkları tespit edilen Ü.Ö, M.G, Y.K, A.D ve Ş.D isimli 5 şüpheli kazı yaptıkları bölgede kazı malzemeleri ve paletli exkavatör ile birlikte suçüstü yakalanmışlardır. 

Diğer bir olayda,Gülağaç ilçesi Gülpınar Beldesi Geştine mevkiinde, 30 Kasım 2020 günü kaçak kazı yapmatıkları tespit edilen H.P ve A.E isimli 2 şüpheli kazı yaptıkları bölgede kazı malzemeleri ile birlikte suçüstü yakalanmışlardır. 

Ayrıca;Merkez ilçe Hanobası köyü Bostanlı mevkiinde, 30 Kasım 2020 günü kaçak kazı yaptıkları tespit edilen T.B ve Ş.D isimli 2 şüpheli kazı yaptıkları bölgede kazı malzemeleri ile birlikte suçüstü yakalanmışlardır. 

 

 Şüpheliler gözaltına alınmış olup; adli makamlara sevk edilmişlerdir.

Yapılan açıklamada,"   Kültürel mirasımızı korumak amacıyla titiz ve gayretli çalışmalarımıza devam edilecektir. "İfadelerine yer verildi.



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri