Aksaray’da kadınlar hem eğitim alıyor, hem de ticaret yapıyor

Aksaray’da kadınlar hem eğitim alıyor, hem de ticaret yapıyor

Aksaray’da kadınlar hem eğitim alıyor, hem de ticaret yapıyor

Aksaray’da kadınlar hem eğitim alıyor, hem de ticaret yapıyor

Aksaray’da kadınlara yönelik açılan el işi kurslarında kadınlar hem eğitim alıyor, hem de para kazanıyor.
Aksaray Valiliği tarafından oluşturulan “Hünerli eller, usta anneler” Projesi kapsamında kentte ev hanımlarına yönelik kağaıt rölyef, takı tasarımı, tel kırma, elde kurdele işi, dekoratif ev aksesuarları hazırlama, minyatür sanatı gibi çeşitli kurslar açıldı. Açılan kurslara gelen kadınlar burada hem eğitim alıyor, hem de yaptığı ürünleri satışa sunarak para kazanma imkanı buluyor. Projeden son derece memnun olan kadınlar projeyi sağlayan Aksaray Valiliğine teşekkür etti.
Kent genelinde 13 okulda projelendirilen ve şu ana kadar 6 tanesi açılan kursları ziyaret eden Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, kadınlarla sohbet ederek el emeği göz nuru çalışmaları inceledi. Burada bir açıklama yapan Vali Aydoğdu, “Ben çok duygulandım. Ne kadar doğru bir iş yaptığımızın göstergesi bu doğal gelişen diyalog sonucunda bazı şeyleri gördünüz. Bizim burada amacımız şu arkadaşlar. Ev hanımlarımız evde çok meşakkat çekiyorlar okuldur, eşlerinin işe gelip gitmeleridir. Bunlarla ilgilenirken kendilerini kendi duygularını iç dünyalarını ihmal ettiklerini gördük. Onun için biz bütün okullarımızda boş dersliklerimizde bir yaşam alanı oluşturmak istiyoruz. Diyoruz ki, okullarımız aynı zaman bir yaşam merkezidir. Dersler bittikten sonra boş dersliklerimize biz kadınlarımızı getirelim atölyeler açalım o atölyelerde onlar hem üretsinler, ürettiklerinin fakına varsınlar. Zihinleri bir işle meşgul olsun, hem de mahalledeki bütün arkadaşlarıyla bir diyalog, yatay ve dikey bir iletişim içinde olsunlar. Ve bunun sonucunda ortaya çıkanlar bu iki günlük bir çalışma. Şimdi bunları üretecekler, arkadaşlarımız bunun sonucunu görecekler. Aynı zamanda İŞKUR müdürümüz burada hanımlarımızın kadınlarımızın kooperatifleşmesini sağlayacağız ve üretecekler. Ürettiklerinin sayesinde bir katma değer elde edecekler. Çocuklarıyla eşleriyle mahalleleriyle okullarıyla barışık mutlu bir aile düzeni olacak. Bütün çabamız bu, bunu biz altı okulumuzda uygulayacağız. Şuanda hepsi hazır, açılacak kurslar hazır, bütün onaylar alındı. İşte burada dikiş nakış kursumuz işliyor. Bir tarafta çinicilik diğer tarafta halıcılık, diğer tarafta takı kursu, diğer tarafta işte pasta, işte aşçılık, sepet üretimi bunların hepsini yapacağız. Bunun sonucunda bunu samimiyetimle söylüyorum. Bunu Aksaray’a yaydığımız anda evlerde huzurun, bir şeyler üretmenin mutluluğu, eşler arasında diyalogların daha iyi üst seviyeye geldiğini göreceğiz” dedi.
Kursa gelerek hem eğitim alan hem de ticarete atılan kursiyer Serpil Nazlı (44), “Çok kendime güvenim geldi bir şey yapamam diyordum kendime güvenim kalmamıştı yapamam zannediyordum. 7 yıl psikolojik tedavi gördüm ama Hatice hanımın katkılarıyla inşallah burada bir şeyler yapmaya çalışacağım. Bayağı bir rahatladım kendime güvenim yoktu bu tarz konuları yapamıyordum” diye konuştu. Kursiyer Hatice Bacaksız (32) ise, Bugün 3. günümüz oldu buraya başlayalı. Çok memnunuz, sayın valimize teşekkür ediyoruz. Evde pandemiden dolayı bayağı bir sıkıntılı günler geçirdik o yüzden çok büyük bir imkan oldu bizim için teşekkür ediyoruz sayın valimize” ifadelerini kullandı.



Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri