Aksaray'da kaldırımlar ve yollar işgal altında

Aksaray

Aksaray da hemen hemen bütün kaldırımlar ve yollar esnafların işgali altında.Yıllardır devam eden bu sorundan huzursuz olan vatandaşlar,kaldırımların biran evvel teşhir reyonu görünümünden kurtarılmasını  istiyor.

Şehrin en işlek caddelerinden Büyük Bölcek caddesinde bugün objektife takılan görüntülerde,Esnaflar kaldırıma eşyalarını dizerek yayaların geçişini engellerken,yasak olmasına rağmen Karşılıklı oto parklar ise trafik akışını engelliyor.

Yaşanan sıkıntıya çözüm üretilmemesini eleştiren ve bu tablonun çok çirkin olduğunu  dikkat çeken vatandaşlar, yayalar için yapılan kaldırımların biran evvel teşhir reyonu görünümünden kurtarılarak vatandaşın istifadesine sunulmasını istiyor.

Esnafın malzemelerini koyarak,kahvehanelerin masa sandalyesini dışarıya taşıyarak  işgal ettiği kaldırımları yayalar kullanamıyor. Bir taraftan esnafın kaldırımlara malzemelerini koyması, diğer taraftan gelişi güzel yollara araçların park edilmesi ve kahvehanelerin masa va sandalyelerini kaldırımlara taşıyarak gece geç saatlere kadar oyun oynatarak gürültü kirliliği yapması vatandaşları adeta çileden çıkartıyor.


Kaldırımları kullanamayan vatandaşlar, belediyenin kaldırım sorununa çözüm üretmesini bekliyor. Belediyenin denetlemede yetersiz kaldığı  kaldırımlarda yayaların yürümesi mümkün değil. Esnafın işyerlerindeki malzemelerinin kapattığı kaldırımlarda yürüyemeyen vatandaşlar çareyi caddeyi kullanmakta buluyor. Trafiğin yoğun olduğu caddeleri kullanan vatandaşlar ise her gün trafik kazalarıyla karşı karşıya kalıyor.


 Vatandaşlar,"Esnaflar kaldırım ve yola eşyalarını dizerek, hem yayaların hem de araçların parkına veya geçişini engelliyor. Esnaflar kaldırım ve yollara dizdikleri ürünlerle ciddi boyutta rahatsızlık yaratıyorlar. Kaldırım işgalini abartan esnaflar, kaldırıma gölgelik yaparak, kaldırımı kendi iş yeriymiş gibi kullanıyor. Şehir merkezindeki kahvehaneler kaldırım işgali bir tarafa, otoparkları dahi oyun salonuna çevirerek sabah saatlerine kadar bu yerlerde oyun oynatıp bizleri rahatsız ediyorlar.Yaşanan bu işgallere yetkililer ise sessiz. Hiç bir yetkili bu durumu görmüyor mu,Allah aşkına Türkiye´nin neresinde bu kadar kaldırım işgali var. Özellikle belediye neden kaldırımların işgal edilmesine müsaade ediyor. İş yeri sahipleri kaldırımları işgal ettiği yetmezmiş gibi yola da malzemelerini koyuyor.  Çoluk çocuğumuz tehlike altında kaldırımlara yığılan malzemelerden dolayı caddeyi kullanıyorlar. Yarın çocuklarımıza bir şey olursa bunun sorumlusu kim olacak? diye tepki gösterdiler.



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri