Aksaray'da kar ve tipi yolları kapattı

Aksaray

Aksaray'da kar ve tipi yolları kapattı

Aksaray’da dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı halen etkisini sürdürüyor. 2 gündür etkili olan kar yağışı gece yarısı tipi ve sürgüne de neden oldu. Tipi ve sürgün nedeniyle dün gece Konya yolu trafiğe kapatılırken halen etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Aksaray – Adana ve Nevşehir yolları da trafiğe kapatıldı. Karayollarında oluşan uzun kuyruklar dron ile görüntülendi. Polis ve jandarma ekipleri karayollarında geniş güvenlik önlemleri alırken hiçbir aracın geçişine izin verilmedi. Tırlar ve otomobillerin birçoğu karayolunda kalırken, diğerleri de dinlenme tesislerine çekildi. Yolda kalan ve tesislere çekilen araçlara kumanya dağıtımı yapıldı. Tesislerde kalan şehirlerarası yolculuk yapan otobüslerde bulunan yolcular da polis ekipleri tarafından bölgedeki yurtlara yönlendirildi.

“Allah devletimize zeval vermesin”
Erzurum’dan Antalya’ya yolcu götüren şehirlerarası yolcu otobüsü şoförü Yakup Sabri (47), “Allah devletimize zeval vermesin. Şu anda bizi yurda götürüp yerleştirecekler. Mağduriyetimizi yol açılana kadar gideriyorlar. Yol açılana kadar bekleyeceğiz. Biz Erzurum’dan Antalya’ya gidiyoruz. 12 saattir buradayız. Gece 10’dan beri burada bekliyoruz. Artık yapacak bir şey yok doğal afet. Polisler geldi. Emniyet müdürümüzde geldi. Şimdi bizi yurda yerleştirecekler. Yol açılınca tekrar yolumuza devam edeceğiz” dedi.
Tır sürücüleri ise yolların kapandığı için beklediklerini belirterek, “Yapacak bir şey yok. Açılana kadar bekleyeceğiz. Devletimiz sağ olsun gerekli yardımları yapıyor” dedi.
Kent genelinde kar yağışı ve tipinin oluşturduğu sürgün devam ediyor.



Anahtar Kelimeler: Aksaray' yolları kapattı
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri