25.3° / 11.2°

Aksaray'da kiralama usulü bisikletli ulaşım dönemi başladı

Aksaray'da, kiralama usulü bisikletli ulaşım dönemi başladı

Aksaray
Tarih: 28.08.2021 15:15

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in üzerinde hassasiyetle durduğu akıllı bisiklet uygulaması resmen başladı. Aksaray Belediyesi tarafından ihale edilen Akıllı bisiklet proje uygulamasına göre 120 adet bisiklet, daha önce kurulumu tamamlanan 11 farklı akıllı bisiklet istasyonunda kiralama yöntemiyle hizmet vermeye başladı. Akıllı telefon aracılığı ile ‘2biss’ uygulaması ile kiralanan bisikletler şimdiden büyük ilgi görmeye başladı. 

Aksaray Belediyesi tarafından planlanan çevre dostu proje olarak nitelendirilen Akıllı bisiklet uygulama projesi AKBİS’in hayata geçmesi ile son derece kullanışlı bir ulaşım türü olan bisikletli ulaşım dönemi başlamış oldu. Zamandan tasarruf sağlanması öngörülen proje ile sağlıklı, güvenli ve ekonomik ulaşım sağlanmış olacak.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi Akıllı Bisiklet sistemi AKBİS ile vatandaşların bisiklet kullanmasına teşvik edileceği, enerjide tasarruf, ulaşım ve altyapı maliyetlerinde düşme, gürültü ve görüntü kirliliğinde azalma olmasının planlandığını değerlendirdi. 

Şehrin en yoğun ve işlek noktalarının bisiklet yol ağına dahil edildiğini açıklayan Başkan Dinçer, “Revize edilen bisiklet yollarının sisteme dahil edilmesi ile şehrimizde toplamda 32 Kilometre bisiklet yolu yaptık. Bu yol ağına arasına 11 adet istasyon kurduk. 120 adet bisiklet istasyonlarda kiralama usulü ile hizmet vermeye başlayacak” ifadelerini kullandı.

Şehir genelinde bisikletli ulaşım döneminin artık başladığını aktaran Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Sağlıklı, güvenilir, akıllı ve çevreci bisikletlerimiz istasyonlarımızda sizleri bekliyor. Biz bisiklet kullanımını Aksaray'da yaygınlaştırmak istiyoruz. Çevre dostu, doğa dostu, insan sağlığına faydalı, ekonomik, ulaşımı rahatlatan bu bisiklet kullanımını Aksaray'da doğal hayatın bir parçası haline getirmeye çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.


 
AKBİS sistemi aracılığı ile istasyonlara bırakılan bisikletler için ilk etapta ücret tarifesinin uygulanmayacağını açıklayan Başkan Dinçer, “Akıllı bisikletlerimiz, bir süreliğine ücretsiz olarak hizmet verecek. Bu hizmetimizin rağbet görmesi veya beğenilmesi halinde akıllı bisiklet yol ağını veya bisiklet sayısını artırabiliriz. Şuan 120 bisiklet hizmet vermeye hazır. Şehrimize şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

BİSİKLETLER NASIL KULLANILACAK?


Aksaray’da kullanılmaya başlanan paylaşımlı bisikletler için vatandaşların İOS ve ANDROİD işletim sistemi olan akıllı telefonlarından “2biss” uygulamasını indirmesi gerekiyor. Üye ol butonundan açılan lokasyon uygulamasına istenilen kişisel bilgilerin girilmesinin ardından giriş yapılması gerekiyor. Bisiklet istasyonlarında bulunan karekod yardımı ile alınacak bisiklet rezervasyon ediliyor. Ve işlemin devamında telefona SMS yoluyla gelen şifrenin sisteme girilmesiyle bisikletlerin kilitleri açılarak kullanıma hazır hale geliyor. Yine uygulama üzerinden kullanılabilecek olan en yakın bisikletler rahatlıkla görülebiliyor. Bisikletlerin kullanımını sonlandırmak için herhangi bir istasyondaki park noktasına pim kilitlenerek sistem kapatılabiliyor.

  • BIST 100

    10189%1,08
  • DOLAR

    39,89% 0,29
  • EURO

    47,05% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4308,01% 0,32
  • Ç. ALTIN

    6823,45% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Tatil için gittiği Yalova'da denize giren 6 yaşındaki çocuk boğuldu
Gökyüzünde süzülen leylek dron kamerasında
Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü
TBMM Genel Kurulu'nda 'usul' tartışması
İzmir Buca'da orman yangını (4)
Kocaeli'de alacak verecek kavgasında baba-oğul öldürüldü (2)
Bakan Yerlikaya, 'Yas-ı Matem Oruç Açma Lokması' programına katıldı
Zonguldak Milletvekili Ertuğrul’un babası toprağa verildi
Kapadokya At ve Atçılık Kültürü Festivali başladı
İzmir Buca'da orman yangını (3)
Kremlin'den Putin ve Trump görüşmesine ilişkin açıklama
Kocaeli'de alacak verecek kavgasında baba-oğul öldürüldü
Zelenskiy: Gerçek barış istiyoruz
İzmir'deki orman yangını 2'nci gününde (7)
Milli yüzücü Kuzey Tunçelli, üst üste 3’üncü kez Avrupa gençler şampiyonu

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Kremlin'den Putin ve Trump görüşmesine ilişkin açıklama

Kocaeli'de alacak verecek kavgasında baba-oğul öldürüldü

Zelenskiy: Gerçek barış istiyoruz

İzmir'deki orman yangını 2'nci gününde (7)

Milli yüzücü Kuzey Tunçelli, üst üste 3’üncü kez Avrupa gençler şampiyonu

İzmir'deki 'yolsuzluk' operasyonu şüphelilerinden bazıları sağlık kontrolünden geçirildi

Otomobille takla atıp şarampole yuvarlandı, araçtan hafif sıyrıklarla çıktı

İzmir Buca'da orman yangını (2)

U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Sevim Akbaş’tan gümüş madalya

Sağlıkla ilgili düzenlemeleri içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildi

Uşak’ta meşelik yangını

Kırklareli'de selde 6 kişinin ölümünde tutuklu sanık: Artık tutukluluk işkenceye dönüştü

Sakarya'da taş ocağı gerginliği

Ödemiş'teki orman yangını 2'nci gününde: 1 ölü (4)

Ödemiş'teki orman yangını 2'nci gününde: 1 ölü / Ek fotoğraflar

Aydın'da tarım arazisinde yangın (2)

Bacanağı ve baldızından 'Bize çarpmadan önce tehdit etti' iddiası

Bursa'da ağaçlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Alanyaspor, Maestro ile 4 yıllık sözleşme imzaladı / Görüntü eklendi

Bakan Kacır: Yeşil dönüşüme öncülük edecek projelere 2 milyon TL destek vereceğiz (2)

Adana'da orman yangını