Aksaray'da kısıtlamaya uyuluyor

Aksaray

Aksaray'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında cuma günü saat 21.00'de başlayan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle cadde ve sokaklarda sessizlik hakim durumda.

Aksaray'da, Kovid-19 ile mücadele kapsamında yapılan sokağa çıkma kısıtlaması cadde ve sokakları boş bıraktı.Kısıtlamaya genelde uyulduğu gözlemlendi.

Aksaray'da kısıtlamayla 15 Temmuz Milli İrade Meydanı, başta olmak üzere, cadde ve sokaklar sessizliğe büründü.
Polis ve jandarma ekipleri kısıtlama nedeniyle belirli noktalarda sıkı denetim yaptı.
Kentte kısıtlamadan muaf tutulan ekmek fırınları,market gibi iş yerleri mesailerine devam etti.

Valimiz Sn. Hamza Aydoğdu, hafta sonu sokağa çıkma yasağı nedeni ile alınan tedbirleri yerinde gördü.
Polis ve Jandarma kontrol noktalarını ziyaret eden Sn. Valimiz, ‘ Kurallara uyan vatandaşlarımıza ve fedakarca çalışan güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum.’ Dedi

Vali Aydoğdu,"Kamu düzeninin temini, aynı zamanda vatandaşlarımızın ihtiyaçları için çalışıyoruz.
Güvenlik güçlerimiz, Sağlik çalısanlarımiz, Vefa Sosyal Destek ekiplerimiz, Seyahat İzin Kurullarımız ile sağlıklı ve güvenli günler için iş başındayız. 
Sizler de evinizde kalarak bize yardımcı olun lütfen.Birlikte güzel günlere..."dedi.

Aksaray Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi ekipleri de sokak hayvanları için harekete geçti. Park ve alanlara kuru mama ve su bırakan ekipler, sokak hayvanlarını besledi. Görevliler, vatandaşlardan da sokak hayvanları için kapı önlerine su ve kuru mama bırakmalarını hatırlattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, COVİD- 19 tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağını değerlendirdi. "Kısıtlamalar çerçevesinde toplam 20 bin 101 uygulama noktamız var. 78 bin 873 kamerayla tedbirler takip edilmektedir. İlk sonuçlara göre vatandaş kısıtlamalara uymaktadır" dedi.



Anahtar Kelimeler: Aksaray' kısıtlamaya uyuluyor
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri