Aksaray'da korkutan vaka artışı! 1 ayda bu hale geldi

Aksaray

Aksaray'da koronavirüs yoğunluk haritası kırmızıya büründü

Aksaray'da HES kodu üzerinde gösterilen korona virüs yoğunluk haritası kırmızıya büründü. Bir ay arasındaki farka bakan vatandaşlar hayretler içerisinde kalıyor.

Çin'den yayılan korona virüs salgını bütün dünyaya korku salmaya ve can almaya  devam ediyor.

Son günlerde ülke genelinde korona virüs salgını vaka sayıları giderek artış gösterirken, Aksaray'da  son bir ayda korona vaka sayıları oldukça arttı. Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinde bir ay öncesine kadar hafif şekilde mavi ve kırmızı  olan Aksaray, şu anda kırmızıya büründü. Hayat Eve Sığar uygulamasından alınan iki ayrı aya ait korona virüs yoğunluk haritası arasındaki farka bakan vatandaşlar hayretler içerisinde kalıyor. Aksaray son zamanlarda riskli il durumuna geldi.

Bu nedenle maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanımını temin amacıyla 12.11.2020 tarihinden itibaren İlimiz genelinde vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu/bulanabileceği cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar), ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda/bölgelerde sigara içme yasağı getirildi.
Ayrıca İçişleri Bakanlığı’nın 12.08.2020 tarih ve 13102 sayılı Genelgesinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın sokağa çıkmalarına yönelik uygulamanın il bazlı yapılacak analizlere (hasta ve temaslı kişi sayısı, ağır hasta, yatan hasta sayıları ve 65 yaş ve üzeri hastaların bu kategorilerdeki oranı vb.) göre İl Hıfzıssıhha Kurullarınca belirlenmesi gerektiği belirtilmişti. 
  Bu doğrultuda;
  Koronavirüs salgınının İlimizdeki seyrinin anlık olarak takip edilerek hasta ve temaslı kişi, ağır hasta, entübe, vefat sayıları ile 65 yaş ve üzeri hastaların bu kategorilerdeki oranında yaşanan artış trendlerine göre 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın gün içerisinde saat 10:00-16:00 arasında sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmamalarına dair kısıtlamaya gidildi.

 



Anahtar Kelimeler: Aksaray' korkutan artışı! geldi
Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri