Aksaray'da KOVİD-19 Tedbirleri Denetimi Yapıldı

Aksaray

Aksaray'da KOVİD-19 Tedbirleri Denetimi Yapıldı

Aksaray'da KOVİD-19 Tedbirleri Denetimi Yapıldı

Vali Hamza Aydoğdu: “Virüsü kontrol altına almış bulunuyoruz. 15 günlük rakamlara göre yüzde 20 üzerinde düşüş sağladık”

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Aksaray'da denetimler gerçekleştirildi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu beraberinde denetim ekipleri ile sanayi sitesinde denetimde bulunurken sağlık, tarım, jandarma, emniyet güçleri kentin farklı noktalarında maske, mesafe hijyen kurallarını hatırlatarak vatandaşlardan daha duyarlı olmalarını istediler.  

Sanayi sitesinde denetim ekipleri ile esnafları ziyaret eden site caddelerinde karşılaştığı vatandaşlar, usta, kalfa ve çıraklara selam vererek üç önemli kural olan maske, mesafe, hijyeni hatırlatan Vali Hamza Aydoğdu yapılan denetim çalışmalarında çok olumlu sonuçlara ulaşmaya devam etiklerini söyledi. 

Kovid-19 salgını ile ilgili İç İşleri, Sağlık Bakanlıkları ile İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı kararların etkin şekilde uygulanmasının vatandaşların bu konudaki hassasiyetini arttırarak toplumda yüksek bilincin oluştuğunu söyledi. 

Salgının Aksaray’da kontrol altına alındığını vurgulayan Vali Aydoğdu “Virüsü kontrol altına almış bulunuyoruz. 15 günlük rakamlara göre yüzde 20 üzerinde düşüş sağladık. Her şey kontrol altında. Yurtlarımızda kalan 24 kişi var. Bunların 9’unu sürelerini tamamladığı için evlerine gönderdik. Diğerlerinin tedavisi devam ediyor.”dedi.

Vali Aydoğdu denetimlerin devam edeceğini ifade ederek vatandaşların tedbiri elden bırakmamalarını maske, mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. 



Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri