Aksaray'da küçükbaş hayvan hırsızları yakalandı: 2 gözaltı

Aksaray

Aksaray'da küçükbaş hayvan hırsızları yakalandı: 2 gözaltı


Aksaray ili Merkez ilçesi Alayhan köyünde ikamet eden İ.U. isimli şahıs 112 ihbar hattını arayarak 25 Şubat 2022 günü saat 08.30 sıralarında evinin yanında bulunan ahırının kapısının açık olduğu ve içerisindeki (22)’ adet küçükbaş hayvanından (koyun) (2) âdetinin olmadığını, çalındığını beyanla ihbarda bulundu.

İhbarın İl Jandarma Komutanlığına bildirilmesine müteakip, konuya derhal reaksiyon gösterilerek İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Dedektifleri (JASAT) söz konusu Alayhan köyüne sevk edildi.

 Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda Jandarma Dedektifleri (JASAT) tarafından yapılan ısrarlı ve titiz çalışmaları neticesinde; olayı gerçekleştiren İ.B. ve A.B. isimli şahıslar olduğu tespit edilmiş, şüpheliler çaldıkları koyunlar ile birlikte Gülağaç İlçesi mülki sınırları içerisinde gizlendikleri yerde yakalanarak gözaltına alındılar.

Söz konusu çalınan (2) adet küçükbüş hayvan (koyun) aynı gün sahibine teslim edilmiş olup, şüpheliler adli makamlara sevk edildi.

Yapılan açıklamada,"Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamaları, ilimizde asayiş ortamının sağlanması amacı ile titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız olarak devam edilecektir."ifadelerine yer verildi.



Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Çarşamba 23.6 ° / 12.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri