Aksaray’da maske, mesafe ve hijyen denetimi gerçekleştirildi

Aksaray’da maske, mesafe ve hijyen denetimi gerçekleştirildi

Aksaray’da maske, mesafe ve hijyen denetimi gerçekleştirildi

Vali Hamza Aydoğdu: 

“Sağlığımız ve sevdiklerimiz için; maske, mesafe, hijyen”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 81 İlde Kovid-19 Tedbirleri denetimi uygulamasını yapması için verdiği talimat ve bakanlık genelgesi kapsamında Aksaray’da maske, mesafe ve hijyen denetimi gerçekleştirildi. 

Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında sağlık, tarım ve orman müdürlüğü ile kolluk kuvvetleri polis ve Jandarma ekiplerinin katılımıyla kentin farklı noktalarından başlayarak maske, mesafe ve hijyen kuralları hatırlatıldı. 

Toplumda farkındalık oluşturulmasının amaçlandığı denetim ve uygulamada vatandaşlara salgınla mücadelede mutlak yapılması gerekenin maske, mesafe ve temizlik olduğu hatırlatılarak özellikle maske kullanımının doğru şekilde yapılması gerektiği anlatıldı. 

Vali Hamza Aydoğdu, Sağlık Müdürü Kerim Yeşildal, sağlık, polis, jandarma ile Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile kent merkezinde esnaflar ile vatandaşlara maske ve mesafe uyarısı yaptı. İş yeri, taksi ve otobüs duraklarında araç içinde ve kaldırımlarda yürüyen vatandaşlara salgınla mücadelenin önemini belirten Vali Aydoğdu bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğini söyledi. 

Alınan tedbirlere uymanın kişilerin kendi sağlıkları ve toplum sağlığı açısından öneminin büyük olduğunu kaydeden Vali Aydoğdu; “Aldığımız tedbirler ve halkımızın kurallara uymadaki ihtimamı ile bu mücadeleyi kazanırız. Bu işin şakasının olmadığını yaşayarak öğrenmemize gerek yok.Maske, mesafe ve hijyen en önemli tedbirimiz olmalı bu konuda kendimizi sorumlu hissetmeliyiz. Bu konuda gerekirse her gün, tüm mesaimizi halkımızın sağlığı için harcayacağız” dedi.



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri