Aksaray’da öğrenciler kan ve kök hücre bağışında bulundu

Aksaray’da öğrenciler kan ve kök hücre bağışında bulundu

Aksaray’da öğrenciler kan ve kök hücre bağışında bulundu

Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) eğitim gören öğrenciler şiddete maruz kalarak yaşamını yitiren kadınlar anısına kan, lösemi hastası çocuklar için kök hücre bağışında bulundu. 
ASÜ’de eğitim öğretim gören ve belirli topluluklarda görev alan öğrenciler Kızılay ile işbirliği yaparak Spor Bilimleri Fakültesinde kan ve kök hücre bağışı kampanyası düzenledi. Geçmişte şiddete maruz kalarak yaşamını yitiren kadınların anısına kan bağışı yapıp aynı zamanda bağış toplayan öğrenciler, öte yandan lösemi hastası olan çocuklar için kök hücre bağışı yaptı. Kan ve kök hücre bağışı öncesi belirli sağlık testlerinden geçen öğrencilerden kimi kan kimi ise kök hücre bağışında bulundu. “Her kan 3 can” sloganıyla başlattıkları kampanyanın ilgi gördüğünü dile getiren öğrenci Yunus Toy, “Daha önce katledilmiş kadınlar anısına onların ismi için kan bağışı talebinde bulunuyoruz. Kan bağışı yapan öğrenciler sayesinde en az 3 kişi hayat buluyor. Aynı zamanda lösemili çocuklar için kök hücre bağışı talebinde bulunuyoruz. Bütün arkadaşlarımızı buraya davet ediyorum” dedi. 


Kan bağışında bulunan öğrenci Faruk Şanlı ise, “Burada yapılan bağış etkinliğinde kan vermeye geldim. Buradaki arkadaşlarıma ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum. Kök hücre bağışında da bulunmak istedim. Ama maalesef kök hücre çıkmadı. Şuan bu ülkemizde ihtiyaç olan bir şey Kızılay ekibine ve Topluluk temsilcisi öğrencilere teşekkür ediyorum. Her öğrenci kardeşimizi buraya davet ediyorum. Çünkü her insanımızın, canımızın buna ihtiyacı var” diye konuştu.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri