29.9° / 14.8°

Aksaray'da Okullara 320 temizlik personeli alınacak

Aksaray'da Okullara 320 temizlik personeli alınacak

Aksaray
Tarih: 22.08.2022 19:57

Türkiye İş Kurumu tarafından; afet, salgın, acil durum dönemlerinde ve diğer mücbir sebeplerde kamu hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek ve bu kişilere geçici gelir desteği sağlamak üzere Toplum Yararına Programlar (TYP) düzenlenmektedir.

Bu bağlamda; Covid-19 salgınına bağlı olarak, Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzce Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Merkez ve Merkeze Bağlı Belde ve Köy Okulları; Ağaçören, Eskil, Gülağaç, Güzelyurt, Ortaköy, Sarıyahşi ve Sultanhanı İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin İlçe Merkez ve İlçe Merkezlerine bağlı belde ve köy okullarında temizlik, çevre düzenlemesi ve bakım onarım hizmetlerinin gerçekleştirilmesi için TOPLAM 320 kişilik Toplum Yararına Program düzenlenecektir. 

4,5 ay süreyle gerçekleştirilecek Toplum Yararına Programa başvurular 24.08.2022-28.08.2022 tarihleri arasında e-Devlet, İŞKUR e-şube ( www.iskur.gov.tr ) veya ALO-170 iletişim hattı üzerinden yapılacaktır. 

İlçelerden başvurmak isteyenler Kaymakamlık ve Belediyelerdeki İŞKUR irtibat noktalarından veya www.iskur.gov.tr adresinden müracaat edebileceklerdir.

Katılımcılar NOTER kurası ile belirlenecek olup program 12.09.2022-20.01.2023 tarihleri arasında uygulanacaktır.

Genel Şartlar

TYP’ye başvuracak katılımcıların, İŞKUR’a kayıtlı işsiz durumunda olmaları; sigortalı olmamaları, en az 18 yaşını tamamlamış olmaları; herhangi bir öğretim kurumunda öğrenci olmamaları (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç); emekli ve malul aylığı almamaları gerekmektedir. 

 

Ayrıca; 

1)Bir kişi aynı gün başvuruları başlayan TYP’lerden yalnızca birisine müracaat edebilecektir.

2)Bir kişi 27.09.2017 tarihinden itibaren en fazla 9 ay süreyle TYP’lerden yararlanabilecektir.

3) Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere; 

. 35 yaş üstü erkekler, kadınlar, engelliler, eski hükümlüler, terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yararlananlar öncelikli olup bunlar arasında öncelik sırası bulunmamaktadır.

•Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste oturan kişilerden yalnızca biri katılabilir.

•Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde (ADNKS) oturan kişilerden şartları sağlayan herkes başvuru yapabilecek, ancak Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin bir buçuk katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamayacaktır. Yurtlar ve sığınma evleri,vb. toplu yaşam alanlarında ikamet edenler ve 6284 sayılı Kanun kapsamında kimlik bilgileri gizlenenler için bu şart aranmaz.

•Aynı adreste ikamet eden kişilerin listelerde isimlerinin olması halinde; başvuranlardan Kuruma kayıt tarihi daha eski olana öncelik tanınacaktır. Kurum kayıt tarihlerinin aynı olması halinde ise başvuranlardan yaşı büyük olan söz konusu TYP’ye katılacaktır.

.TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP’nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olanlar ve Güvenlik sorgusu sonucu olumsuz çıkanlar programa başlamış olsalar dahi çıkarılırlar.

 

İlgililere ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.                                     

  • BIST 100

    9645,75%-0,58
  • DOLAR

    38,84% 0,33
  • EURO

    43,57% 0,22
  • GRAM ALTIN

    4033,79% 0,02
  • Ç. ALTIN

    6475,39% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Kütahya'da otomobilin çarptığı yaya, öldü
İçişleri Bakanlığı'ndan 18 kente 'sarı', 1 kente 'turuncu' kodlu uyarı
Kına gecesinde dev 'disko topu' yerinden koptu; gelin ve 2 kişi yaralandı
İstanbul- Kadıköy'de otomobile arkadan çarptı, motosikletli son anda kurtuld...
Çorum'da yangın; 2 ev ve 2 samanlık kullanılamaz hale geldi
Kayseri'de, kıyafete emdirilmiş 1.4 kilo metamfetamin ele geçirildi; 3 tutukl...
Bursa'da kaçak kazı yapan definecilerin üzerine toprak çöktü: 1 ölü
Kapıkule'de kaçak yollarla yurda sokulmak istenen 8 bin adet sülük ele geçiri...
Kayseri'de sosyal medyadan 3.5 milyon TL'lik dolandırıcılığa 6 tutuklama
İstanbul- Ukrayna heyetinden, Türkiye-Rusya-Ukrayna Üçlü Toplantısı'na ilişki...
Ankara'da, dere yatağında bıçaklanmış halde ölü bulundu
FOMGET’in 2024-2025 Kadınlar Futbol Süper Ligi şampiyonluğu tescillendi
Pertek eski Belediye Başkanı, 'zimmet' suçlamasıyla Tekirdağ'da gözaltına alı...
Sivas'ta şarampole devrilen hafif ticari aracın sürücüsü öldü
SoloTürk'ten Ordu'da prova uçuşu

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Ankara'da, dere yatağında bıçaklanmış halde ölü bulundu

FOMGET’in 2024-2025 Kadınlar Futbol Süper Ligi şampiyonluğu tescillendi

Pertek eski Belediye Başkanı, 'zimmet' suçlamasıyla Tekirdağ'da gözaltına alındı

Sivas'ta şarampole devrilen hafif ticari aracın sürücüsü öldü

SoloTürk'ten Ordu'da prova uçuşu

Bakan Tunç: Terörsüz Türkiye hedefiyle kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz (2)

Beşiktaş Belediyesi'nden 'İlk Adım' anması

Edirne'de çukura düşen at, vinçle kurtarıldı

D Tech Cloud’tan geleceğe açılan teknoloji atölyesi

Oltu’da heyelan; dağdan kopan kaya parçaları mahallenin yolunu kapattı

İstanbul- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Yüzyılı, KKTC'nin de yüzyılı olacak

Dini nikahla yaşadığı kuzenini 8 bıçak darbesiyle öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet

İstanbul- Libya'dan ayrılan Türk vatandaşlarını taşıyan uçak İstanbul'a geldi

Toprak altında kalan işçinin arkadaşları tarafından kurtarılması kamerada

İçişleri Bakanlığı, güvenlik korucularının 40'ıncı yılını kutladı

Adana'da dere yatağına düşen otomobilin sürücüsü eksper öldü; cenazeye Bakan Yumaklı da ...

Hulusi Akar: Artık söz dinleyen değil, sözü dinlenen Türkiye var (3)

Pakistan Büyükelçisi Cüneyd: Cammu ve Keşmir işgali çözülmediği sürece çatışmalar sürece...

Özgür Özel: Otizm tanı ve destek merkezlerinin kurulması gerekiyor (2)

Özgür Özel: Otizm tanı ve destek merkezlerinin kurulması gerekiyor/ Ek fotoğraflar

Bakan Göktaş: Bir milleti, bir ve beraber kılan güçlü aile yapısıdır (2)