Aksaray'da okullarda dezenfekte çalışması başladı

Aksaray

Aksaray'da okullarda dezenfekte çalışması başladı

Belediye Başkanı Evren Dinçer, 21 Eylül tarihinde başlayacak yüz yüze eğitim öncesinde şehir genelindeki okullarda koronavirüse karşı dezenfekte çalışmasının başlatıldığını duyurdu. Aksaray Belediyesi tarafından koordineli bir şekilde yürütülen çalışmada 21 Eylül öncesi tüm okulların dezenfekte edilmesi planlanıyor.

Aksaray Belediyesi, yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesinde öğrencilerin daha sağlıklı koşullarda eğitimlerini sürdürmesi için okullarda dezenfeksiyon işlemi başlattı. İlk olarak anaokullarında başlayan temizlik ve dezenfekte çalışması ilk, orta ve lise dengi okulları da kapsıyor.

 

Dezenfekte çalışması gerçekleştiren ekipler, öğrencilerin toplu olarak kullandığı sınıflar, okul koridoru, yemekhane, konferans salonu, tuvaletler ve oyun alanlarını Sağlık Bakanlığı onaylı özel solüsyonlarla dezenfekte ediyor.

 

Belediye Başkanı Evren Dinçer, dezenfekte işleminin düzenli olarak yapılacağının bilgisini verdi ve açıklamasının devamında “İçerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde yeni eğitim öğretim döneminde sosyal mesafeye çok dikkat etmeliyiz. Biz bu süreçte öğretmenlerimizin ve çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda eğitimlerini sürdürmesi için okullarımızın tamamını kapsayacak şekilde dezenfekte çalışması başlattık. Sağlık Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığımızın almış olduğu tedbirlerle başlayacak eğitim döneminde öğrenci velileri ile öğrencilerimizi bir kez daha uyarmak istiyorum. Eğitim döneminde sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına riayet edersek bu zorlu günleri aşacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri