Aksaray'da plakasını siyah bantla değiştirdikleri araçla hırsızlık yapan 2 kişi tutuklandı

Aksaray

Aksaray'da plakasını siyah bantla değiştirdikleri araçla hırsızlık yapan 2 kişi tutuklandı


Sultanhanı ilçesinde meydana gelen olayda, M.A. (1986-E ), H.H.A. (1974-E), M.Y. (1985-E) ve H.A. ((1973-E) isimli şahıslar, Sultanhanı İlçe Jandarma Komutanlığına müracaatta bulunarak, tarlalarında bulunan trafodan enerji nakil kablolarının çalındığını beyanla ihbarda bulundu.

İhbarın alınmasını müteakip konuya derhal reaksiyon gösteren, Sultanhanı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, aynı gün saat 21.00 sıralarında Sultanhanı ilçesi Gazi Mahallesinde icra ettikleri önleyici kolluk devriyesi esnasında (XX XX XXX) plakalı şüpheli bir aracın dolaştığının tespit edilmesi üzerine söz konusu araç Gazi Mahallesinden Sultanhanı ilçe merkezine seyir halinde iken durduruldu.

Aracın gözle yapılan dış kontrolünde, devriye ekibinin dikkati sayesinde gerçek plakanın son üç rakamının siyah elektrik bandı ile değiştirildiği tespit edildi.

Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmiş, Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda araç içerisinde yapılan detaylı aramada; 1 adet yan keski, 1 adet falçata, 4 parça halinde toplam 40 metre enerji nakil kablosu, 5 adet Suboxon uyuşturu/uyarıcı hap ve 2 adet uyuşturucu içmede kullanılan jelatin bulundu.

Araç içerisinde bulunan İ.Y. (1987 E) ve Z.I. (1986 E)  isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınırken,çalınan malzemeler tam ve eksiksiz olarak mağdurlara teslim edildi.

Gözaltına alınan İ.Y. ve Z.I. isimli şüpheli şahıslar adli makamlara sevk edilmiş olup, tutuklanarak Aksaray T Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi İnfaz Kurumuna teslim edildi.

 

    Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması, ilimizde asayiş ortamının sağlanması amacı ile titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz  demeden  aralıksız olarak devam edilecektir.



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri