Aksaray'da plazma bağışçıları kentte kan bankası bulunmadığı için farklı illere gönderiliyor

Aksaray

Aksaray'da Covid-19 hastaları için plazma vermek isteyen bağışçılar, kentte kan bankası bulunmadığı için başka illere gitmek zorunda kalıyor.

AKSARAY'DA PLAZMA KAN SIKINTISI YAŞANIYOR

Covit 19 virüsüyle birlikte hayati önem taşıyan kan merkezinin olmaması nedeniyle, Aksaray'dan kan alınması için kan verecek kişiler Ambulansla Kayseri Kızılay Kan Merkezine  taşınmasından dolayı  kan bağışı bitme noktasına geldi. 

Kızılay kendi merkezlerinden verdiği kanın karşılığında hasta yakınlarından bulunabilir ise kan talep etmektedir mesafenin uzak olmasından nedeniyle  kan verecek kimse bulunmadığından dolayı plazma kan sıkıntısı hat safhaya ulaştı. 

Vatandaşlar virüs yüzünden sıkıntılarını dile getirirken yetkililerden bu çıkmaza çözüm getirmelerini istiyorlar.


Ülkemizde kan toplama yetkisi Sağlık Bakanlığı uhdesinde Türk Kızılay’ına ait. Covid 19 Pandemi sürecinde de Bakanlığımızın 64047795 sayılı yazısı ile covid 19 plazma için Türk Kızılay’ı Bölge kan merkezleri yetkilendirildi. Bölge kan Merkezi olarak ilimiz Kayseri Kızılay Bölge Kan merkezine bağlı olduğu öğrenildi. 

Plazma bağışı gibi kan ürünlerinin halktan toplanması ve hastalara ulaştırılması Kızılay Kan merkezleri tarafından yapıldığı için 
Konuyla ilgili görüş aldığımız Aksaray  Kızılay şube başkan yardımcısı Ali Eren Öztürk ilk müjdeyi verdi.Öztürk, Aksaray'da kan merkezi kurulması için geçtiğimiz hafta arsa aldıklarını mümkün olan en kısa zamanda Aksaray Kan merkezini kuracaklarını beyan etti.


Aksaray hizmete erken kavuşması için 2 katlı bir binanın olması yeterli ilgililerin yada hayırsever vatandaşların geçici hizmet binası tahsisi halinde Aksaray'a kurulacak olan  Kan merkezi orta Anadolu da tek kan alım merkezi olacak.


Yetkililere seslenen vatandaşlar   Kan alım merkezinin özellikle pandemi döneminde mutlaka Aksaray'da olması gerekir bu konuda destekleriniz hayati önemdedir. Bunun pandemi döneminde kaybettiğimiz yakınlarınızın yaşadıklarına bakınca ne kadar önemli olduğunu biliyoruz dediler 


.



Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri