Aksaray'da şehit ve gaziler için 350 fidan toprakla buluşturuldu

Aksaray

Aksaray'da şehit ve gaziler için 350 fidan toprakla buluşturuldu

Aksaray’da şehit ve gaziler için “Her şehit için bir fidan” kampanyası ile 350 fidan toprakla buluşturuldu.
 

Aksaray’da Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ve Orman İşletme Müdürlüğü iş birliği ile Akin köyü mevkiinde şehit aileleri ve gazilerin katılımıyla, “Her şehit ve gazi için bir fidan” kampanyası düzenlendi. 

 

 

Etkinlikte 350 fidan toprakla buluşturuldu. Şehit ve gazilerin isminin yaşatılması ve orman bilincinin artırılması adına düzenlenen programda şehit aileleri ve gaziler birlikte toprağı kazarak 350 fidan dikerken, şehitlerin ve gazilerin adının yazılığı olduğu plakalar fidanlara asıldı. Şehit ailelerine eşlik eden Vali yardımcısı Sn. Murat Çağrı Erdinç, Orman İşletme Müdürü Abidder Duman ve dernek başkanı D. Mehmet Akbulut ailelerle birlikte taze fidanlara su döktü. Dualar eşliğinde son bulan fidan dikiminde şehit aileleri duygu dolu anlar yaşadı.

 

Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, “Bütün şehit ve gazilerimiz adına ağaç dikimi gerçekleştirdik. Şehit ve gazilerimize minnettarlığımızı her platformda, her alanda gösterme gayretinde oluyoruz. Onlar için ne yapsak az çünkü biz bu al bayrağımızı bu güzel vatanımızı onlar borçluyuz. dedi.

Dernek Başkanı D. Mehmet Akbulut yaptığı konuşmada Aziz Şehitlerimiz ve Gazilerimizin isimlerini unutturmama adına hem de onların anısına saygı gösterme adına ve anılarının sonsuza denk yaşaması adına ağaç dikimi gerçekleştirdik. Umarım onlar için, memleket için güzel bir vesile olur. Gerçi belirttiğim gibi gazilerimiz ve şehitlerimiz memlekete bugünde memlekete bir nefes olsun diye ağaç dikimi noktasında yine hizmet etmiş oluyorlar. Biz de inşallah şehit ve gazilerimizin anısını sonsuza denk yaşatacağız” dedi.

2013 yılında şehit verdiği oğlu Pilot Üsteğmen Hamza Gümüşsoy için fidan diken şehit Babası Yunus Gümüşsoy ise “Allah razı olsun sizden şehitlerimiz için ağaç diktik. İnşallah iyi olur. Dernek başkanımız D. Mehmet Akbulut’a bu anlamlı proje için teşekkür ediyorum. İlgileniyorlar Allah razı olsun. Ama acımız içimizden gitmiyor. İçimizde yaşatıyoruz. İsimlerini yaşatıyoruz işte Hamzam hiç aklımdan çıkmıyor. Onun için bir fidan diktim çok iyi bir duygu, Allah razı olsun” diye konuştu.



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri