Aksaray’da şehit ve gaziler ormanı için 350 fidan dikildi

Aksaray’da şehit ve gaziler ormanı için 350 fidan dikildi

Aksaray’da şehit ve gaziler ormanı için 350 fidan dikildi

Aksaray’da şehit ve gaziler ormanı için 350 fidan dikimi gerçekleştirildi. Aile, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Orman İşletme Müdürlüğü organizasyonu ile şehit yakınları ve gazilerin katıldığı fidan dikim etkinliğinde Aksaraylı 350 şehit ve şehit ve gazinin adını taşıyan fidanlar toprakla buluşturuldu.

Şehit ve Gaziler Ormanı için düzenlenen fidan dikim etkinliğine Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun eşi Emine Aydoğdu, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, Vali Yardımcısı Mustafa Duruk eşi Esra Duruk, Aile, Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsrafil Aktürk eşi Türkan Aktürk, Orman İşletme Müdürü Abidder Yurtman,  Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Koçak, birim müdürleri ile Tema Vakfı Gönüllüsü öğrencilerin katıldı.

Vali Aydoğdu’nun eşi Emine Aydoğdu şehit ve gaziler ormanı için şehit yakınları ile birlikte şehitlerin adını taşıyan fidanların dikimini gerçekleştirdi. Aydoğdu; tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek şehit ve gazilerin adını taşıyacak fidanların büyüyerek oluşacak ormanda yaşayacağını belirtti.

İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller’in Kuran-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından “Her şehit için bir fidan”  etkinliği kapsamında hazırlanan fidanlar toprakla buluşturuldu.

Şehit aileleri ve gaziler düzenlenen etkinlikte şehit evlatlarının adının verildiği fidanların dikimini yaparak böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti belirttiler.

Vali Yardımcısı Mustafa Duruk yaptığı açıklamada; düzenlenen etkinlikte bütün şehit ve gaziler adına fidan dikimi gerçekleştirdiklerini söyledi. Şehit ve gaziler için ne yapılsa az olacağını ifade eden Duruk; “Al bayrağımızı bu güzel vatanımızı şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Hem onları unutturmama adına hem de onların anısına saygı gösterme ve anılarının sonsuza denk yaşaması adına ağaç dikimi gerçekleştirdik’ dedi.



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri