Aksaray'da sevilen doktor Lütfi Dokuzoğlu hayatını kaybetti

Aksaray

Aksaray'da sevilen doktor Lütfi Dokuzoğlu hayatını kaybetti

Uzun süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören,Aksaray'ın tanınmış Doktorlarından biri olup,renkli kişiliği ile tanınan ve sevilen, Aksaray'ın ilk doğa fotoğrafçısı olan  Dr.Lütfi Dokuzoğlu  hayatını kaybetti.

Nevşehir’den 35 yıl önce gelerek Aksaray’a yerleşen  Uzm. Dr. Ömer Lütfi Dokuzoğlu
İlimize ilk fotoğraf kursunu açarak,Uluslararası sanatçıları davet etmiş bu vesileyle birçok gencimiz fotoğraf sanatına merak sarmıştır. Daha sonra  kendisine ait Röntgen laboratuvarının bir bölümünde  kurduğu özel fırınlar sayesinde birçok rölyef ustası yetiştirmiştir.


Dr. Lütfi Dokuzoğlu sadece bir hekim olarak değil, sivil toplum önderi olarak bilinirdi.1980 öncesi görev yaptığı  Nevşehir’de daha sonra yerleştiği Aksaray’da fikirlerin galip geleceğine inanarak asla sokak kavgalarına pirim vermemiştir.
2013 yılında ilk kez Dr Lütfü Dokuzoğlu'nun girişimleriyle Uluslararası Fotoğraf sanatçılarının da  katılımıyla Fotoğraf kursu açıldı.


Aksaray’da fotoğraf sanatının gelişimini sağlamak amacıyla ulusal ve uluslararası fotoğraf sanatçıları eşliğinde gerçekleştirilecek atölye çalışması, Dr. Lütfi Dokuzoğlu’nun söyleşisi ile başlamıştı.


Dr. Lütfi Dokuzoğlu arkadaşlarının anlattığına göre gençliğinde değişik gerekçelerle işkenceye maruz kalmış bir hekimdi.


1980 öncesi  eşi Münevver hanım Ürgüp Devlet Hastanesinin tek hekimiydi.Dr. Lütfi Dokuzoğlu ise Nevşehir’de belediye yakınlarında bir muayenehane açmış ayrıca çeşitli kurumlarda hekimlik yapmıştır.

Nevşehir yöresi 1980 öncesi, siyasal hareketlilikte  başı sıkışan, parası olmayan, tedaviye ihtiyacı olan ya Dr. Lütfi beye başvurur ya da eşine giderdi.


Dr. Lütfi Dokuzoğlu sadece bir hekim olarak değil, sivil toplum önderi olarak 1980 öncesi Nevşehir’in köşe taşlarından birisiydi.  Daha sonra Yerleştiği Aksaray’da   bir kız çocuğuna sahip olan Dokuzoğlu hem baba hem hekim hem de fotoğraf sanatçısı olarak Aksaray halkına hizmete devam etmiştir. İlin tek kalıcı eseri olan Aksaray İl Yıllığı kitap çalışmasında yer almıştır.

Yeşil Doğa Derneği Kurucusu Abdülkadir Ay,"Büyük küçük demeden, siyasi görüş farkı olmadan sadece inandıklarını savunan daha çok sanatçı kişiliğiyle bilinen  Uzman Doktor Ömer Lütfi Dokuzoğlu 2021 yılında  Kurulan  Yeşil Kent Konseyimizin Görsel sanatlar çalışma gurubunda görev almıştır.  Kent Konseyinin Kasım ayı toplantısında kendisi tarafından kaleme alınan Aksaray’ın yetiştirdiği  sanatçıların ismi caddelere verilsin dediği dosya Belediye başkanımız Evren Dinçer’e verilmişti .
 Aksaray’da sivil inisiyatif olarak  gördüğü ve kendisinin de severek katıldığı  Yeşil Kent Konseyi olarak  aramızdan ayrılmasını üzüntüyle karşılıyor  Kendisine Rahmet diliyoruz,  Aksaray sanat camiasının başı sağ olsun "dedi.



Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri