Aksaray'da silahlı saldırıda ağır yaralanan kişi hayatını kaybetti

Aksaray

Aksaray'da silahlı saldırıda ağır yaralanan kişi hayatını kaybetti

Aksaray'da yeğeni Mehmet B.(26) tarafından silahla vurularak ağır yaralanan amca Hasan B.(62) tedavi gördüğü hastanede hayat mücadelesini kaybetti.

Olay, Hacı Hasanlı Mahallesi 703 sokakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, amcası Hasan B. (62) ile geçmişten bir husumeti olan yeğen Mehmet B. (26), fiziksel olarak takip ettiği amcasını ıssız bir sokağa girdiğinde darp etmek istedi. Amcasıyla kavga eden yeğen belinde taşıdığı tabancayı çıkartarak amcasına 3 el ateş etti. Kurşunlardan birinin karın bölgesine isabet ettiği amca kanlar içinde yere yığılırken, yeğen olay yerinde bir araca binerek kayıplara karıştı. Çevredeki esnaf ve vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekipleri yaralıya ilk müdahaleyi olay yerinde yerde yaparken, polis ekipleri geniş çaplı araştırma ve inceleme başlattı.
Yaralı amcaya ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından kaldırımda yapıldı. Burada müdahale yapan 112 Acil Yardım ekipleri bilinci açık olan Hasan B.’yi uyutmamak için sürekli konuşturmaya çalışırken, elini yaşlı adamın kafasının altına koyan ve yüzünü okşayan 2 kadın sağlık görevlisi, “Amca, amca bize yardım et. Adın ne? Hasan mı? Hasan, tamam. Amca konuş. Hasan amca” diye seslendi. İlk müdahalesinin ardından ambulansa bindirilen yaralı amca Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine getirildi. Ambulanstan indirilen yaralı amca direkt kırmızı alana alınarak tedavisine başlandı. Hasan B.(62) doktorların tüm müdahalesine rağmen gece saatlerinde kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olayın ardından geniş çaplı arama ve inceleme çalışması yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptığı çalımalar kapsamında şüphelinin Aksaray’ın merkeze bağlı Sarıağıl Köyünde olduğunu tespit etti. Hemen harekete geçen Cinayet Büro Amirliği ekipleri köye giderek şüphelinin bulunduğu eve operasyon düzenledi. Şüpheli yeğen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Köyden Aksaray’a getirilen şüpheli yeğen özel bir hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



Salı 12.6 ° / 4 °
Çarşamba 14 ° / 4.8 °
Perşembe 10.2 ° / 2.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri