Aksaray'da Sokak Köpeklerine 'Reflektörlü Tasma' Takıldı

Aksaray

Aksaray'da Sokak Köpeklerine 'Reflektörlü Tasma' Takıldı

Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca, sokak hayvanlarının korunması ve yaşam şartlarının kolaylaştırılması amacıyla sosyal sorumluluk çalışmalaronaaralıksız devam ediyor.
 

 

Bu kapsamda; Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından sahipsiz sokak köpeklerinin gece şartlarında özellikle karayolları üzerinde görünürlüklerinin arttırılarak araç çarpmalarının önlenmesi amacıyla, kendi imkanları ile reflektif tasmalar hazırlandı.
 

 

Hazırlanan reflektif tasmalar, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından özellikle Adana-Ankara, Konya-Nevşehir karayolları ile Aksaray’a bağlı tüm köy yolları üzerinde bulunan sahipsiz köpeklerin boynuna takılmıştır. Takılan reflektif tasma sayesinde sürücülerin karayolları üzerinde hayvanları daha rahat farketmeleri sağlandı.
 

Yapılan açıklamada Konum olarak kuzeyi güneye, doğuyu batıya bağlayan Aksaray ilinde sahipsiz sokak hayvanlarının trafik kazalarında hayatını kaybetmesini önlemek ve Aksaray’ı yaşanalabilir hayvan dostu bir şehir yapmak için çalışmalarımıza azim ve kararlılıkla devam edileceği ifade edildi 



Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri