Aksaray'da su ürünleri av yasağı başladı

Aksaray

Aksaray'da su ürünleri av yasağı başladı

 

Türkiye’de, Aksaray’ında aralarında bulunduğu 34 ilin göl ve iç sularında daha Sazangiller, Tatlısu Levreği ve Sudak Balığı avı yasağının bugünden itibaren başladığı bildirildi.

Aksaray Amatör Sportif Olta Balıkçılığı ve Doğayı Koruma Derneği (AKSOBDER) Başkanı Caner YİĞİT, Türkiye’nin 34 ilinde daha üç ay boyunca sürecek Sazangiller,Tatlusu Levreği (Perch) ve Sudak Balığı av yasağının başladığını söyledi. 

YİĞİT, aralarında Aksaray İlinin de bulunduğu 34 ilin göl ve iç sularında Sazan, Kadife, Yayın, Tatlısu Levreği ve Sudak Balığı avının üreme mevsiminin başlaması dolayısıyla, türlerin neslinin korunması maksadıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yasaklandığını ifade etti.


 
YİĞİT “15 Mart-15 Haziran 2022 tarihleri arasında Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Zonguldak illerimizdeki göl ve iç sularda Sazangiller, 15 Mart-30 Nisan 2022 tarihleri arasında ise Sudak ve Tatlısu Levreğinin avı yasak kapsamındadır” diye konuştu.

YİĞİT;  Adana, Antalya, Aydın, Denizli, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kilis, Manisa, Mersin, Muğla,  Osmaniye  illerinde 1 Mart’ta başlayan Sazangiller av yasağının ise 31 Mayıs’ta son bulacağını belirterek, “Söz konusu illerimizde yaşayan balıkçılarımızın su ürünleri avlanma yasaklarına uyacaklarına olan inancımız tamdır” sözlerine yer verdi.



Anahtar Kelimeler: Aksaray' ürünleri yasağı başladı
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Çarşamba 23.6 ° / 12.3 °
Perşembe 21.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri