Aksaray'da tesisat malzemesi deposunda çıkan yangın hasara neden oldu

Aksaray

Aksaray'da tesisat malzemesi deposunda çıkan yangın hasara neden oldu

Olay Zincirli Mahallesi 508.Sokakta bulunan 3 katlı Yıldırım Apartmanının 3. katında bulunan dairede meydana geldi. Güneş enerjisi imalatı yapan Adem Aygün'ün (47) depo olarak kullandığı dairede yanan sobadan sıçrayan ateşin depoda bulunan izoflex ve plastik maddelerin üzerine düşmesi sonucu yangın çıktı. 

 

 

İzoflex süngerler ve plastiklerin tutuştuğu yangında alevler hızla büyürken dairenin camlarından çıkan dumanı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye aracı hem hatalı parklar hem de sokak darlığı nedeniyle yangın yerine ulaşmakta güçlük çekti.

 

 

 İtfaiye aracından inen görevliler ve vatandaşlar hatalı park yapan bir aracın sahibine ulaşamayınca tekerlerinden kaldırarak aracı itip itfaiye aracının sokağa girmesini sağladı. Olay yerine geldiğinde ise ara sokaktan dönüş yapamayan itfaiye aracını gören vatandaşlar itfaiye erleri ile birlikte seferber oldu. Vatandaşların yardımıyla yangının olduğu apartmana ulaşan itfaiye ekipleri ikinci katın penceresinden hortum ve söndürme tüpü çekerek yangına müdahale etti. Yapılan müdahalenin ardından söndürülen yangından sonra depo olarak kullanılan dairede soğutma çalışmaları yapıldı. 
Depo sahibi Adem Aygün, "Burada malzemelerimiz vardı. Plastik malzemelerimiz, burası 3 kat yanan yerde az bir 5-10 bin liralık malzememiz vardı. Zararımızın ne kadar olduğunu bilmiyoruz. İtfaiye söndürünce bakacağız. İzoflex denen boruların üstüne yaptığımız kaplama vardı. Burayı depo olarak kullanıyorduk" dedi.



Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri