Aksaray'da tur otobüslerinin devrildiği kazada 6 kişi öldü, 34 kişi de yaralandı

Aksaray

Aksaray'da tur otobüslerinin devrildiği kazada 6 kişi öldü, 34 kişi de yaralandı

AKSARAY'da tur otobüslerinin devrildiği kazada 6 kişi öldü, 34 kişi de yaralandı.

 

Kaza, saat 07.00 sıralarında Aksaray-Ankara kara yolunun 25'inci kilometresinde Acıpınar köyünde meydana geldi. Balıkesir'den Kapadokya bölgesi Nevşehir'e yolcu taşıyan Nurhan Hazer (55) yönetimindeki 45 HB 0560 plakalı tur otobüsü, yeteneklin kontrol edilebilen, bariyerlere çarpıp, 90 metre sürüklendikten sonra devrildi. Kazada 2 sürücü, 1 rehber ve 41 yolcu olmak üzere 44 kişi bulunan otobüste 6 kişi öldü, 34 kişi de yaralandı. İhbarla kazasının yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Cenazeler de otopsi için aynı hastanenin morguna kondu.

 

VALİDEN AÇIKLAMA

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu da kaza yerine gelip incelemede bulundu. Kumbuzoğlu, "Balıkesir'den Kapadokya'ya gitmekte olan tur otobüslerimiz ilimize 25 kilometrelik kala Acıpınar mevkiinde güzergahında sağ kesintilerin devrilmesi trafik kazası meydana gelmiştir. İlk tespitlere göre otobüste 41 yolcu, 1 rehber, 2 şoför olmak üzere tespit edilmiştir. 6 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini öğrendik. Yaralı vatandaşlarımızın sevkini Aksaray Devlet Hastanesi'ne gerçekleştirdik. Konuyla ilgili soruşturmamızı sürdürüyoruz.

 

'OTOBÜS BENİ SOLLADI'

Kazaya tanık olan başka bir sürücü Mehmet Tayiroğlu ise şunları söyledi:

 

"Otobüs beni solladı. Çözdükten sonra otobüsler sağa sola doğru gitmeye başladı. O ara şoförün uyuduğunu düşünüyorum. Seçici yaptım, korna çaldım, arabam hızı 80 kilometreye sabit olduğu içinde yanına yetişemedi. Bariyerlere çarptı, sürüklenip devrildi."

 

Yolculardan Ramazan Durmuş da "Uyuyordum. Kemer'e bağlıydı. Arabanın devrildiğini gördüm" dedi.

 

'3 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç X hesabından kaza ile ilgili 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini belirterek, "Aksaray-Ankara kara yolunda meydana gelen otobüs kazasıyla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli başlatılan soruşturma yapılmış olup, 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Kazada ölümlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine Sabırlılarımıza, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" mesajını paylaştı. (DHA)

 

SÜRÜCÜ GÖZALTINA ALINDI

Aksaray'da tur otobüslerinin devrilmesi sonucu ortaya çıkan kazada, hafif yaralanan sürücü Nurhan Hazer (55), tedavinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.

 

Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.



Cuma 12.6 ° / 3.4 °
Cumartesi 12.6 ° / 3.1 °
Pazar 14 ° / 2.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri