Aksaray'da VMS Trafik Bilgi Ekranları uygulaması hayata geçti

Aksaray

Aksaray'da VMS Trafik Bilgi Ekranları uygulaması hayata geçti

TRAFİK YÖNETİM MERKEZİ VE DEĞİŞKEN MESAJ SİSTEMLERİ UYGULAMASI BİRÇOK NOKTADA HAYATA GEÇTİ

 

BAŞKAN DİNÇER; “TRAFİĞİN SİNİR UÇLARINI BURADAN TAKİP ETMİŞ VE YÖNETMİŞ OLACAĞIZ”
 



 

Ulaşıma dair tüm unsurların tek bir merkezden yönetileceği ve denetleneceği Trafik Yönetim Merkezi ve değişken mesaj uygulaması birçok noktada hayata geçti.
 

VMS Trafik Bilgi Ekranları sayesinde trafik yönetim birimlerine veriler sağlayacak olmasının yanı sıra Kaza, yol çalışması, yol kapama, etkinlik gibi trafik akışını etkileyen durumlarda değişken Mesaj Sistemleri (DMS) kullanılarak yaya ve sürücüler bilgilendirilerek sürücülere alternatif güzergâhlar sunulacak.
 


 

Modern kent trafiğinin olmazsa olmazlarından biri olan uygulamanın öncelik sırasına göre tüm kavşak ve önemli arterler üzerine kurulması planlanıyor. Günlük olağan işleyişin dışında afet ve kriz yönetim unsurlarını içerisinde barındıracak yönetim merkezi bu yönüyle de önemli bir kazanım sağlayacak.
 


 

Yeni uygulamaya dair Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şu görüşlere yer verdi. “Akıllı Şehirler dediğimizde ayrılmaz bir bileşen de akıllı ulaşım sistemleridir. Bu o akıllı ulaşım sisteminin kentimizde atılmış ilk adımıdır. Bu yolla Belediye Zabıta ve Ulaşım müdürlüklerimiz ile Emniyet Müdürlüğümüz burada ortaklaşa çalışma imkânı bulacaklar.  
 

Özellikle Emniyet Müdürlüğümüzün elinin güçlenmesi ve trafik tedbirlerinin daha güçlü hale gelmesi açısından da öne arz ediyor. Bir manada trafiğin sinir uçlarını buradan takip etmiş ve yönetmiş olacağız” açıklamasını yaptı.
 


 

Elde edilen trafik yoğunluk verisi ile belirlenen güzergahlardaki alternatif yollar ve varış süreleri; araç sürücüleri için seyahat sürelerinin azaltılması, trafik güvenliğinin arttırılması, yol kapasitelerinin verimli kullanımı, hareketliliğin arttırılması, enerjiyi verimli kullanarak ülke ekonomisine katkı sağlanması ve emisyon değerlerinin düşürülerek çevreye verilen zararın azaltılması gibi amaçlarla VMS ekranları aracılığıyla sağlanabilmekte.
 

Vatandaşa en iyi hizmeti sunmak için azami gayret gösteren Aksaray Belediyesi Akıllı şehir olma yolunda hızla ilerliyor.



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri