Aksaray'da Yaban hayvanları için doğaya yem bırakılıyor

Aksaray

Tarım ve Orman Bakanlığı 8.Bölge Aksaray Doğa Koruma ve  Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri,özellikle kış aylarında yiyecek sıkıntısı yaşayan yaban hayvanları ve kuşlar için tonlarca yemi doğaya bırakıyor.

2019-2020 yemleme sezonunda havaların soğumaya başlamasıyla beraber kar yağışının etkili olduğu Ekecik ve Hasan Dağı'nda yemleme çalışmaları da başladı. DKMP ekipleri, yaban hayvanlarını beslemek için var gücüyle çalışıyor. 

Yapılan yemleme çalışmaları ile ağır kış şartlarında aç kalan hayvanların yerleşim yerlerine yaklaşarak can ve mal kayıplarına sebep olmaları engellenirken, yaban hayvanları popülasyonu da destekleniyor.

DKMP ekipleri   Ekecik Dağı Yaban Hayatı Yerleştirme Sahasında yapmış olduğu Av koruma kontrol esnasında Güzel Ülkemizin Endemik türü olan Anadolu Yaban Koyunları'nı görüntülemeyi başardılar.

Ekecik dağı bölge itibari ile kış mevsimi olarak yoğun kar yağışı almaktadır, burada bulunan Anadolu Yaban Koyunları ekipler tarafından  sürekli kontrol edilerek korunuyor.Anadolu Yaban Koyunları  Yaklaşık 4 yıldır Ekecik Dağı Yaban Hayatı Yerleştirme Sahasında yaşıyorlar ve çoğalıyorlar. Hedef olarak Anadolu Yaban Koyunlarının  popülasyonu çoğaltmak ve başta ülkemize olmak üzere Aksarayımıza katma değer katması sağlanıyor.

Haber Savaş Yılmaz

 



Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri