Aksaray'da yaralılara yardım ederken aracın çarptığı kişi yaşam savaşını kaybetti

Aksaray

Aksaray | Aksaray haber | aksarayhaber68 |Aksaray son dakika | Aksaray haberleri |Son Dakika Aksaray Haberleri | gazete |Aksaray yerel haber | Haber Aksaray

Aksaray'daki zincirleme trafik kazasında yaralılara yardım ettiği sırada otomobil çarpması sonucu ağır yaralanan Samet Hakyol(20) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Kaza, Hacılar Harmanı Mahallesi Aşık Molla Caddesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Taşpazar Mahallesi istikametinden Otogar istikametine seyreden henüz sürücüsü ve plakası belirlenemeyen Volkswagen marka otomobil ile Kerziban A. (37) idaresindeki otomobil çarpıştı. Kazada sürücü ile araçta yolcu olarak bulunan arkadaşı Hatice T. (40) yaralanırken, diğer sürücü aracıyla olay yerinden kaçtı. Bu sırada yoldan yaya olarak geçen Samet Hakyol yaralılara yardımcı olmak için olay yerine koştu. Yaralılara müdahale ettiği sırada aynı istikametten gelen İbrahim Ethem Ö. (26) yönetimindeki  otomobil kazaya müdahale eden yaya Samet Hakyol’a çarptı. Çarpmanın etkisiyle Samet Hakyol otomobilin altında kalırken, bu sırada Samet Hakyol’a çarpan araca da Sinan Ö. (20) idaresindeki  otomobil ile Murat A. (43) yönetimindeki otomobil çarptı. Toplamda 5 aracın karıştığı kazada araç altında kalan Samet Hakyol’a ilk müdahale vatandaşlar tarafından yapıldı. Araç altında kalan Samet’i gören vatandaşların “Yaşıyor” diye bağrışmaları da yürekleri burktu. Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, polis, itfaiye ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen kurtarma ve sağlık ekipleri hem Samet Akyol’u hem de araçlardan birinde sıkışan yolcu konumundaki Hatice Topaç’ı (40) sıkıştıkları yerden kurtardı. 
Kerziban A. (37), Sinan Ö. (20), Murat A.(43), Hatice T.(40), Emine A. (21), Emin P.(21), Yasin Bayram A. (17), Muhammed S.D (27) ile yaya Samet Hakyol (20) olmak üzere toplam 9 kişinin yaralandığı kazada yaralılar ambulanslarla Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan yaralılardan Samet Hakyol'un  bugün hayatını kaybettiği öğrenildi.



Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri