Aksaray'da yoğun kar yağışı nedeniyle 17 besi çiftliği, 2 fabrika çatısı çöktü

Aksaray

Aksaray'da yoğun kar yağışı nedeniyle 17 besi çiftliği, 2 fabrika çatısı çöktü


Aksaray  il genelinde  yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle  aşırı kar yüküne dayanamayan  17 ağıl ve besi işletmesi çatısı ile 2 adet fabrika çatısı çökmesi olayı meydana geldi.

Aksaray AFAD verilerine göre,  meydana gelen çökme olaylarında can kaybı ya da yaralanan olmazken, 24 adet küçükbaş ve 1 büyükbaş olmak üzere toplam 25 hayvan telef oldu. Çatı, ahır ve iş yerlerinde maddi hasarlar meydana geldi.

Vali Hamza Aydoğdu, aşırı kar yağışı nedeniyle, Armutlu Köyünde, ağılı çöken ve küçükbaş hayvanları telef olan Necati Amaç isimli hemşerimizi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, İl Tarım ve Orman Müdürü ve Damızlık koyun keçi yetiştiricileri  Birliği Başkanı  ile ziyaret edip ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulundu, destek sözü verdi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav,Vali Hamza Aydoğdu’nun talimatları doğrultusunda Karaören köyünde kardan ahırı çöken üreticimize Afad ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü  ekipleri birlikte giderek ;toplam 14 büyükbaş hayvanı kurtarıp geçmiş olsun dileklerini iletti.İl Müdürü Saklav,"inşallah üreticimizi mağdur etmeyeceğiz."dedi.



Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri