Aksaray’daki yurtlarda karantina süresi dolan 348 vatandaş evlerine gönderildi

Aksaray’daki yurtlarda karantina süresi dolan 348 vatandaş evlerine gönderildi

Kuveyt'ten gelen ve 22 Nisan’da Aksaray’a getirilerek karantina altına alınan 348 Türk vatandaşı karantina süresinin dolmasının ardından bugün memleketlerine gönderildi

Tüm dünyayı tehdit eden ve birçok ülkede binlerce insanın ölümüne neden olan Korona Virüs (Covid-19) kapsamında Türkiye’de devlet-millet el ele etkin bir mücadele yürüterek virüse karşı tedbir ve önlemler alırken, ülke dışında bulunan Türk vatandaşları da Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından ülkeye getiriliyor. Birçok ülkede gurbetçi olarak yaşayan ve çalışan Türk vatandaşları korona virüs kapsamında bulundukları ülkelerde mağdur edilmeden Türkiye’ye getirilirken, Kuveyt’te bulunan 348 Türk vatandaşı 22 Nisan'da Kuveyt’ten uçakla Ankara Esenboğa Havalimanına getirildi. Burada Ankara Valiliği İl Afet Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü koordinesinde şehirlerarası yolcu otobüslerine bindirilen 348 Türk vatandaşı, toplam 16 otobüsle Aksaray’a getirildi. Aksaray’da geniş güvenlik önlemleri altında karşılanan otobüsler bir yurda getirilerek 348 Türk vatandaşı sağlık kontrollerinin ardından yurda yerleştirildi. 348 Türk vatandaşı 14 gün boyunca yurtta tedbir amaçlı karantinada tutuldu.

14 gün boyunca karantinada tutulan 348 Türk vatandaşı bugün karantina sürelerinin dolması ve her hangi bir sağlık problemlerinin olmaması üzerine otobüslerle memleketlerine gönderildi. 348 Türk vatandaşını memleketlerine götürmek için getirilen yolcu otobüsleri dezenfekte yapılarak yolcular sosyal mesafeye göre otobüslere bindirilerek uğurlandı.



Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri