26.9° / 13.8°

Aksaray’dan deprem bölgesine konteyner üretimi

Aksaray’dan deprem bölgesine konteyner üretimi

Aksaray’dan deprem bölgesine konteyner üretimi
Tarih: 15.02.2023 16:10 Güncelleme: 15.02.2023 16:10

Aksaray’dan deprem bölgesine konteyner üretimi

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 depremin hemen ardından harekete geçen Aksaray’daki konteyner üretim fabrikası 35 ülkeye yaptığı ihracatı durdurarak sadece deprem bölgesine gönderilmek üzere konteyner üretimine başladı. Fabrikada günlük üretilen 45 konteyner günlük olarak bölgeye sevk ediliyor.
Türkiye’yi yasa boğan ve 100 yılın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 2 ayrı depremin ardından ülke genelinde yaraların sarılması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle gündeme gelen barınma sorunu çerçevesinde depremin hemen ertesi günü harekete geçen Aksaray’da üretim yapan Steel House konteyner ve prefabrik ev üretim fabrikası 35 ayrı ülkeye yaptığı üretimi keserek deprem bölgesine konteyner üretimine geçti. 136 kişilik ekiple gece gündüz demeden çalışan fabrika günlük 45 konteyner üretimi yapabiliyor. Üretilen konteynerler her gün tırlara yüklenerek deprem bölgesine sevk edilirken, konteynerler de tuvalet, banyo, elektrik tesisatı, su deposu, lavabo ve mutfak gibi her türlü günlük ev ihtiyaçlarını giderebilecek kapasitede üretiliyor.
Yapılan çalışmaları anlatan Steel House konteyner ve prefabrik ev üretim fabrikası işletmecisi İsmail Gümüşsoy, şuan için paraya pula bakmadan üretim yaptıklarını belirterek, “Biz Aksaray’da konteyner ve prefabrik üretimi yapan bir firmayız. Acil bir durum olduğu için bütün üretimimizi şu an afet bölgesine, deprem bölgesine yönelttik. Yüzde 70 ihracat, yüzde 30 iç piyasayla çalışan bir firmaydık. Maalesef ülkemizde böyle bir deprem felaketi gerçekleşince bütün yurtdışındaki müşterilerimizi de haberdar ederek üretimimizin tamamını deprem bölgesine yönelttik. 136 kişilik ekiple şu anda afet bölgesi için canla başla çalışıyoruz. İnşallah elimizden gelenin fazlasını yapmak için gayret gösteriyoruz ekibimizle birlikte. Durumun farkındayız. Gerçekten ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Herkesi üzerine düşeni yapması gerektiğini düşünmüyoruz. Bizim de şu anda üzerimize düşen, oradaki vatandaşlarımıza ne kadar fazla konteyner gönderip barınma ihtiyacını giderirsek o kadar faydalı olabileceğimiz bilincindeyiz. Günlük 40 ile 45 arasında konteyneri afet bölgesine gönderiyoruz. 2. bir fabrikamız vardı, yarı haldeydi, onu da bu halden ötürü hızlı bir şekilde faaliyete geçirmeye çalışıyoruz. Onunla beraber kapasitemiz daha da artacak. Biz şu anda Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ bölgesine ağırlıklı olarak çalışıyoruz ama her taraftan talep geliyor. Özellikle kurumlar, ticaret odaları, belediyeler toplu alımlar yapıyorlar. Biz vatandaştan ziyade kurumlar ağırlıklı çalışıyoruz. Yaptığımız ürünlerin 36’sı demonte olarak hazırlıyor ve bir tıra 12 tanesini yüklüyoruz. Günlük 36 demonte, 6 ile 10 arasında da kullanıma hazır vaziyette konteyner sevkiyatı yapıyoruz. Şu anda parasında pulunda falan değiliz. Biz şu anda ne kadar fazla üretim yapabiliriz onun derdindeyiz. Şu anda tek amacımız, tek gayemiz oradaki vatandaşlarımıza yardımcı olabilmek. İnşallah tez zamanda Türk milleti olarak yaralarımızı sararız, deprem bölgesindeki vatandaşlarımız da tekrar normal hayatlarına dönmelerini sağlarız. Tüm milletimize geçmiş olsun diyoruz” dedi.

  • BIST 100

    9404,89%1,12
  • DOLAR

    39,84% 0,32
  • EURO

    46,74% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4197,30% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6738,60% -1,07
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Ankara'da 'tanışma uygulaması' üzerinden dolandırıcılığa 8 tutuklama
Sağır ve dilsiz kişiyi bıçakla boğazından yaraladı, 2.70 promil alkollü çıktı
İzmir Aliağa yangınında sosyal medyadaki iddialarla ilgili açıklama
İstanbul - Beyoğlu’nda gösteri, yürüyüş ve açık hava toplantıları 1 gün sürey...
Havai fişek ormanı yaktı; düğündekiler tahliye edildi
Bursa'da, oto tamirhanesindeki yangın söndürüldü
Çankırı’da polis özel harekat öğrencilerinin bulunduğu hafif ticari araç, TIR...
Narin’in katledilmesinde Hindistan merkezli yeni rapor; Nevzat Bahtiyar’ın ev...
AK Partili İnan: Bu millet sivil bir anayasa hak ediyor
Aydın Bozdoğan'da maki yangını (2)
İstanbul - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yüksek öğretimi Türkiye Yüzyılı v...
İstanbul- Sultanbeyli TEM'de otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti
Narin’in katledilmesinde Hindistan merkezli yeni rapor; Nevzat Bahtiyar’ın ev...
İstanbul- Kadıköy’de izinsiz gösteride 47 kişi gözaltına alındı
Ardahan’da cip ile TIR çarpıştı; 2 ölü, 2 yaralı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İstanbul - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yüksek öğretimi Türkiye Yüzyılı vizyonunun t...

İstanbul- Sultanbeyli TEM'de otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti

Narin’in katledilmesinde Hindistan merkezli yeni rapor; Nevzat Bahtiyar’ın evinin yakını...

İstanbul- Kadıköy’de izinsiz gösteride 47 kişi gözaltına alındı

Ardahan’da cip ile TIR çarpıştı; 2 ölü, 2 yaralı

43 yıl hapisle aranan hükümlü çatıdan kaçarken yakalandı

Bolu'da orman yangını (5)

Ankara’da boş arazideki yangın 2 saatte söndürüldü

Bursa'da çöplükteki yangın ormana sıçradı

TBMM Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu üyeleri, Giresun'da fındık bahçelerini incele...

Profesör Keskin: Keneye çıplak elle dokunmak riskli

16 yaşındaki kızının kullandığı traktörün devrilmesiyle öldü

İstanbul - Bakan Bolat: Türkiye Yüzyılı'nı ulaştırmanın, ticaretin, lojistiğin yüzyılı o...

Çanakkale’deki otluk yangını 1,5 saatte söndürüldü

A Milli Erkek Voleybol Takımı, Bulgaristan'ı 3-0 mağlup etti

Manisa'da orman yangını (4)

Bolu'da orman yangını (4)

Gaziantep’te orman yangını (2)

Erzurum'da taş ocağında göçük: 3 ölü (3)

Denizde boğulan Alperen, son yolculuğuna uğurlandı

Sakarya’dan Bilecik’e sıçrayan orman yangını; Köprücek köyünde 10 ev yandı (2)