Aksaray'da,site ve apartman yönetimi büyük bir sektör haline geldi

Aksaray

Profesyonel yönetim, sitelere değer katıyor

Hem apartmanda, hem sitede yöneticilik artık bir meslek oldu. 

Aksaray'da apartman ve site yaşantısının zirve yaptığı son zamanlarda hem apartmanda,hem sitede yöneticilik artık profesyonel bir meslek oldu.

Profesyonel yönetim, sitelere değer katıyor

Aksaray'da siteler ve apartmanlar  profesyonel yönetime birer birer geçmekte. Profesyonel site yönetiminin projelere değer kattığını belirten, Aksaray'da profesyonel hizmet veren site ve apartman yönetim firması EMKA yönetim CEO'su Ferhat KOCA,"Kaliteli yaşam sağlamayı ilke edinmiş ve kişiye özel hizmetler sunan birinci sınıf bir tesis yönetim firmasıyız."dedi.

Ferhat Koca,"Güvenlik öncelikli ve memnuniyet odaklı yaklaşımlarımızla Tesis Yönetimi hizmeti verdiğimiz tüm projelerimizde etkin operasyonel çözümler üreterek modern yaşam alanları sunuyoruz.

Tesislerin teknik, güvenlik, temizlik, bahçe bakımı ve sosyal tesis yönetimi gibi hizmetlerde operasyonel süreçleri üstlenmenin yanı sıra; Proje hayata geçmeden projeyi sürdürülebilir bir yönetim modeline hazır hale getirmeyi hedefleyerek, Proje geliştirme aşamasından itibaren Gayrimenkul Danışmanlığı hizmetlerimiz ile Yönetim Danışmanlığı ve ideal yatırımın sağlanmasına destek oluyoruz.

Profesyonel yöneticilerin geçmiş deneyimleriyle mevcut ve olası sorunlara pratik çözümler üretebileceklerini söyledi. Profesyonel site yönetiminin en önemli konusunun proje bütçesinin hazırlanması olduğunu kaydeden KOCA, "Projenin genel bütçesi, toplanacak aidatların da temelini oluşturuyor. İkinci önemli konu ise doğru harcama yapılması. Çünkü çözüm ortağı firmaların doğru planlanması ve seçilmesi hem bütçeyi rahatlatıyor hem de kaliteyi sağlıyor. "Alınabilecek tedbirlerle daha doğru bir bütçe planlanıyor ve oluşabilecek aksaklıklar önleniyor" dedi.

PROFESYONEL FİRMA, KOMŞU KAVGALARINA SON VERİYOR

Site ve apartman yönetimleri hakkında bilgi veren EMKA yönetim, “Normalde apartman sakinlerinden biri yöneticilik yapar. Küçük apartmanlarda on daireli, yirmi daireli apartmanlarda bir şekilde yöneticilik yapılabiliyor. Çünkü küçük apartmanlarda beklenti çok düşük. Yapılacak şeyler az. Bazılarında asansör yok. Bazılarında kapıcı yok. Temizlik personeli yok. Görevli yok. Yöneticilik rahatlıkla yapılabiliyor. Ama bu sayı arttığı zaman yöneticilik yapılması zor bir hale geliyor. Bilgi birikimi, deneyim ve tecrübeli eleman devreye giriyor. Bunları yönetmek için aynı zamanda dijital programlar gerekiyor. 

Türkiye’nin en büyük dijital apartman yönetimi programlarında bile bazı kolaylıkları göremediğimiz için Özel bir yazılım yaptırıyoruz. Bu uygulama üzerinden site sakinleri giriyor. Herhangi bir duyuru varsa oradan bakabiliyor. Aidatını kontrol ediyor. Nerde ne yapılmış onları kontrol ediyor.Ne kadar harcama yapılıyor. Ne olmuş ne bitmiş hepsini şeffaf bir şekilde görebiliyorlar.” dedi.

PROFESYONEL FİRMA, KOMŞU KAVGALARINA SON VERİYOR

Komşu kavgaları çıkıyor. Aidat istiyor yönetici. Komşu ödeme yapmıyor. Apartmanda huzur bozuluyor. Belli sayı üzerinde profesyonel firmalara verilmesi gerekiyor. Bizle çalışan sitelerde ise biz ilk olarak arayıp ödeme konusunda uyarıyoruz. Ödeme yapılmayınca ihtar çekiyoruz. Tekrar mesaj atıyoruz. En son olarak avukat devreye giriyor ve o parayı alıyoruz.” “Siz bir sitede oturuyorsunuz. Mehmet Amca’yı tanıyorsunuz. Mehmet Amca parasını ödemiyor. Ama siz o Mehmet Amca’yı mahkemeye veremiyorsunuz. Vermek istemiyorsunuz. Bir sene sonra yönetimi bırakacaksınız ve Mehmet Amca komşunuz olmaya devam edecek. Siz onu mahkemeye verirseniz Mehmet Amca dostunuz ve komşunuz olmaktan çıkıyor. İlişkiler zedeleniyor. Görevinizi tam anlamıyla yapamıyorsunuz. Hem teknolojiye hakim değilsiniz. Hem bu işten para kazanmıyorsunuz. Para kazanmadığınız içinde size yük olarak geliyor.” şeklinde konuştu.

SİTE VE APARTMAN YÖNETİMİ BÜYÜK BİR SEKTÖR HALİNE GELDİ

 Sektör hakkında bilgi veren EMKA “Bu iş sektör haline geldi. Bu konularla ilgili personelimiz var. İnsan ilişkilerine öenm veriyoruz. Görevli personeli takip ediyoruz. Çalışma planı oluşturuyoruz. İşlerin aksamasına izin vermiyoruz. TECRÜBELİ EKİBİMİZLE ‘TEK NOKTADAN TAM HİZMET’ sloganı ile müşterilerimize yardımcı oluyoruz. Binalarda tecrübeli bir ekibimiz var. Teknik personeller var. Sitede olacak bütün problemler için. Elektrik, su tesisatı ile ilgili personellerimiz var.  Peyzaj mimarımız var. Bahçıvanımız var. Sitede problem oluştuğunda problemin nereden kaynaklandığını nasıl çözülebileceğini biliyor ekibimiz ve hızlı bir şekilde çözüme ulaştırıyoruz. Mesela sitedeki herhangi bir yöneticinin 10 günde yaptırabileceği bir işi hem daha uygun fiyata hem de daha hızlı yaptırabiliyoruz. Siteye de bu şekilde bir kar kazandırmış oluyoruz.
Aidat ücretleri ise değişken. konum ve hizmetlere göre değişiyor. Havuzu, otoparkı, parkı var dört asansörleri olan bir sitedeki ücretle 2 bloklu peyzajı olmayan bir yerin ücreti değişir. 

GÜVENİLİR FİRMALARLA ÇALIŞIN

Sektörde güvenilir firmalarla çalışmaya vurgu yapan EMKA, “Güvenilir firmayla çalışın ticaret odasına kayıtlı firmalarla çalışın. Vergi levhası olmayan firmalarla çalışmayın. Sahte referans veren firmalar var. Dolandırıcılık da çok oluyor bu sektörde güvenilir firmalarla çalışın diyoruz. İnsanlar artık bizi aramaya başladı. Site yönetimleri profesyonel yönetime vermek istiyorlar. En önemlisi firmayı çok iyi seçmek. Yönetilen referans sitedeki vatandaşlara sorabilirler.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri